Frusen glädje- Österlens första Glasscafé

0

Vi tar Pågatåget mot Simrishamn.

Byter mot regionbuss 570  i Ystad mot Simrishamn.Vi hoppar av på Hörups station och promenerar 1300 meter till Örumsvägen 119. Resan tar 1,5 timme. Caféet öppnar klockan 12 då ingen vill äta glass till frukost. Det är mer ett kvällsnöje att sitta i sommarnatten och äta svalkande glass efter en lång dag på stranden. Frusen glädje har därför öppet enda till 21.00 till och med lördag den 15 augusti. Sedan har de öppet till kl 15 1 månad till och sedan är planerna att ha öppet på helgerna. 

All Glass tillverkas på plats i Örum av ekologisk mjölk från Österlen.

Jag tog tåget 13.07 och då var jag framme 14.54, lagom till längtan efter glass. mitt emellan lunch och middag, perfekt för glass.

Tåget går varje timme 7 min över. Tillbakaresan är 16.35 eller 17.35.

Det är en lika lång promenad till glasscafeét som det är till stranden i  sandhammaren. Men det är bra med en stärkande promenad innan du proppar i dig en rejäl glassbakelse.

Jag provade en av Frusen glädjes favoriter : Hipp Hipp Hurra

Den var fantastiskt god.  Det var browniebotten med ett lager chokladglass, sedan ett lager hasselnötsglass, mer brownie och mer chokladglass. Överst är det ett täcke av karameliserade popcorn som är doppad i browniebitar och hackade hasselnötter.

Det är ett helt fyrverkeri av smaker,som exploderar i munnen.Extra allt. Då två kulor glass kostar 45 kr, så är det givet att beställa in en bakelse för 95,  då det är fest på riktigt.

Hipp Hipp Hurra får högsta betyg.

Dessutom så finns bara glassbakelserna på deras glasscafé i Löderup

Kundernas favoriter bland kulglassen är : Pistage, Kardemumma och choklad.

 

Bland Glassbakelserna är det Hipp Hipp Hurra och Tarte Bleu ( Glasstårta med blåbär, kardemumma och mandelmaräng / 105:-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.