Gnocci med Kycklingbacon i en krämig sås

0

Vad lagar man när man har riktigt bråttom men ändå är sugen på̊ något riktigt gott? Jo man gör en snabb krämig sås med kycklingbacon och serverar till en portion gnocchi.

4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter
– 2 förpackningar Lönneberga Kyckling Bacon, á 100 g
Krämig sås
– 1 gul lök
– 100 g soltorkade tomater
– 3 dl valfri grädde
– 100 g babyspenat
– färsk basilika
– salt & svartpeppar
Till servering
– 4 portioner gnocchi
Såhär gör du
Kycklingbacon: skiva kycklingbaconet och stek i olja tills allt är genomstekt. Spar 1/4 av
kycklingbaconet i stekpannan och knaperstekt det ordentligt. Låt rinna av på ett hushållspapper.
Krämig sås: skala och skiva löken fint och stek den mjuk. Lägg sedan i kycklingbaconet (förutom det
du knaperstekt) och finhackade, soltorkade tomater. Slå̊ på valfri grädde och låt allt koka ihop. Tag 1
dl av kokvattnet från gnocchin och slå̊ i såsen och rör runt. Sist blandar du i babyspenaten.
Gnocchi: koka gnocchin enligt anvisningarna på̊ förpackningen.
Servering: rör ner gnocchin i såsen. Toppa med knaperstekt kycklingbacon och färsk basilika. Smaka
av med salt och svartpeppar.

Receptet i samarbete med Linneas Skafferi    
och Lönneberga
Linnéa tipsar: har du inte gnocchi hemma går det lika bra att servera med valfri pasta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.