GREASE ÄR EN LYSANDE MUSIKAL FÖR HELA FAMILJEN

0
Foto: Cesare Righetti

Det som gör att Grease får full pott är helheten .
Ingen artist behöver dra det tunga lasset utan alla är lika bländande.

Huvudrollerna är perfekt rollbesatta, Anton Hagman är kanon i sin musikalpremiär  som Danny och Caroline Johansson Kuhmunen strålar som Sandy.

Lotta Engberg har ingen stor roll men när hon är på scen så förstår man vilket proffs hon är.
Föreställningens styrka är annars att alla artisterna lyser lika starkt. Det är aldrig en död stund utan det är en perfekt avvägning mellan skådespeleri och musik. Även om själva storyn är underhållande och skickligt framförd, så är det när artisterna sjunger de odödliga hitsen ur Grease som det tänder till på allvar, t.ex när Simon Lockström som spelar Dennis sjunger i numret Magiska Fingrar.

Musiken och sången far som en oljad blixt ut i salongen till en hänförd publik som applåderar så fort de får chansen.

Det är mycket show och Las Vegas feeling över musikalnumren tack vare Koreografen Sian Playsted som ger dansen den extra glansen . Kapellmästaren Björn Claeson och hans skickliga musiker bidrar även till att musikalnumren sitter som en smäck . Jag måste även nämna Scenografin,Kostymerna, mask och peruk designen som imponerar speciellt i numret “Glöm dina drömmar”

Staffan Götestam har verkligen gjort ett styvt jobb med att både översätta, bearbeta manus och regissera denna  klassiker så att det känns som man ser den för första gången.

Alla bilder tagna av Cesare Righetti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.