Halloween på Tivoli öppnar på fredag den 9 oktober

0

Det har aldrig varit så kort tid att förbereda Halloween som i år. . över 20 000 pumpor, Halloween-bodar och åkattraktionerna  skall stå klara redan på fredag

I år är det bara fyra dagar från sommarsäsongens sista dag till den officiella öppningen av Halloween i Tivoli. Detta beror på den förlängda sommarsäsongen på grund av COVID-19. Detta betyder dock inte att ambitionerna har sänkts av den anledningen.
Bland årets nyheter är Kyrkogården med levande döda i området vid de hängande trädgårdarna i utkanten av Tivoli. Det nya läskiga området har visat sig ligga i utkanten av Tivoli för att bättre sprida gästerna över hela nöjesparkens 82 000 m2.

Halloween i Tivoli äger rum från 9 oktober till 1 november och följer alla COVID-19-begränsningar och rekommendationer så att gästerna garanteras en säker upplevelse.
Sedan 2015 har Tivoli investerat mer än 26 miljoner DKK under höstsäsongen, vilket understryker höstsäsongens betydelse för nöjesparken. När Tivoli startar Danmarks största Halloween-evenemang för 15: e gången, som pågår över tre veckor, blir det bl.a. med 21 825 olika pumpor samt ett nytt område där gäster utsätts för skräck.

Trädgårdsdirektör Kasper Schumacher pratar om förberedelserna inför Tivoli`s Halloween säsong

 

Nytt område under Halloween för spänning och  skrämda skrik

På några år har Halloween i Tivoli utvecklats till Danmarks största höstevenemang. Bland gästmagneterna i år är området med de hängande trädgårdarna från 1955, som förvandlas till ett läskigt område med kyrkogårdstema. Tivoli förväntar sig att det drar till sig gäster med en förkärlek för spänning i The Haunted, Tivolis berömda skräck hus.
Halloween Programmet inkluderar också det danska mästerskapet i jättepumpor, snidning av Danmarks största pumpor, barnföreställningar och Monsters Night Out-inspelningar etc.

“Halloween är vanligtvis att uppleva skräck och mörker på annars lugna dagar. COVID-19 har och är fortfarande för många något riktigt läskigt som är mer eller mindre närvarande i vardagen. Detta innebär att Halloween får en helt ny roll: Halloween blir den mysiga skräck, något som kan upplevas för skojs skull, och det kan hända på ett trevligt sätt i gamla gamla Tivoli, där höstpumpor kan avnjutas. Och kanske är det precis dörren till att klämma upp för upplevelser som upplevelsebranschen behöver under denna milstolpe utan internationella turister berättar  Turismsexpert och docent vid CBS Lise Lyck

 

 Susanne Mørch Koch  som är ny VD för Tivoli  berättar om förberedelserna  inför Halloween.
– ”Vi har övat hela sommaren för att ge gästerna en Tivoli-upplevelse som de känner till, samtidigt som vi har utvecklat och förfinat en mycket hög säkerhetsnivå för gäster och anställda.
Vi gör inga nya initiativ i  Tivoli utan att COVID-19-säkerhet beaktas från början och integreras i själva upplevelsen.
Därför är vi väl förberedda för att välkomna gäster till Halloween. Det blir  klassiskt Tivolimys med Rasmus Klump  för familjer med barn  och ett  trädgård fylld med pumpor under de ljusa timmarna.
I år har vi valt att framföra Rasmus Klump-föreställningarna  i Glassalen med ett bra avstånd på stolarnas rader.
När mörkret faller förvandlas Tivoli till  en skräckträdgård  med det  skrämmande huset, särskilt för de unga gästerna.
En av innovationerna kommer att vara det nya spöklika området, Kyrkogården, med utklädda skådespelare.
Vi har placerat det i området vid de hängande trädgårdarna längs Tivoli för att bättre sprida gästerna över hela trädgårdens 82 000 m2.

Foto:Lasse Salling

 

Vi har vidtagit ett antal koronaförsiktighetsåtgärder och kommer kontinuerligt att utvärdera om det kommer att vara nödvändigt att ta det längre ”.

Nio deltagare kämpar i det danska mästerskapet i jättepumpa 2020 den 10 oktober

För 13: e gången kommer det danska mästerskapet i jättepumpa att hållas i Tivoli, och tävlingen kommer att äga rum framför Nimb. I år är det nio deltagare i finalen, som äger rum lördag den 10 oktober kl. 23.30. Förra året vann Jens Peder Skønager från Ribe med en pumpa på 446,3 kilo.
Vädret i år har varit bra, så budskapen från pumpadeltagarna är att de har ambitioner att slå det danska rekordet på 589,4 som sattes 2018.
Kanske till och med det nordiska rekordet, som är svindlande 857 kg. Enligt feedback från pumpatillverkarna finns det en verklig chans för ett nytt rekord i år.

Den nya Tivoli Appen  gör att det är  ingen fysisk kö innan du besöker Skräckhuset.

Alla åkattraktioner är öppna under Halloween, och  i år igen finns det åkattraktioner som är öppna endast  under Halloween i Tivoli.

Såsom Haunted scaryhouse-området  i  skärselden under berg-och dalbanan, där skådespelare framstår som kusliga karaktärer i de mörka korridorerna.
Gäster måste vara 12 år för att komma in och ha  muskydd  på grund av COVID-19.
Det är inte en plats för gäster med känsliga nerver. Gästerna  bokar upp sig  i en  digital kö framför Det Hauted House när de bokar en tid via Tivolis APP, så de behöver bara vänta en kort tid.

Rasmus Klump, Pumpamannen och Flora uppträder för de små med flera olika föreställningar: Pannkakskurken och föreställningen: ” Bus eller Godis “.
4 föreställningar spelas varje dag och regissören bakom föreställningarna är Susanne Breuning.

Corona åtgärder för barn som besöker Tivoli

För att ha full kontroll över avståndskraven och det maximala antalet åskådare har föreställningarna flyttats från Gräsmattan till Glassalen, där gästerna kan sitta med tomma stolar mellan sig, och det kommer aldrig att vara mer än 350 gäster inför varje föreställning.

Monsters Night Out  med 200 monster  besöker Tivoli den 24 oktober

Den 24 oktober besöker ca. 200 monster Tivoli, när Monsters Night Out i två processioner ockuperar Tivoli.

De skickliga förklädda monsterna  med sår, huggtänder och bloddrypande  effekter kommer att testa de läskiga områdena i Tivoli.

De dyker upp framför huvudingången till Tivoli kl 18.30, för att sedan ge sig ut på trädgårdens åkturer till glädje  för de andra gästerna som får en extra upplevelse.

Danmarks största pumpa urholkas  och tänds på Halloween den 31 oktober

Oplev Halloween i Tivoli 2020- fra den 9 oktober til den 1. november.

I samband med All Saints Eve är Danmarks största pumpa urholkad och förvandlad till ett skrämmande lysande konstverk av den dansk-amerikanska Malik Mabe, som har flugits  in speciellt för Halloween på Tivoli . Gästerna kan se honom arbeta med motorsåg, kniv och skrapa på nära håll och följa förvandlingen av pumpan.

Temat är läskigt.

På All Saints ‘Eve visas de största pumporna med lampor i. Ristningarna äger rum framför Nimb och börjar klockan 11:00 den 30 oktober och fortsätter den 31 oktober.

Läskig shop-amok i Halloween-bodarna

Både barn och vuxna tycker det är roligt och lite läskigt att utforska bland de många Halloween-bodarna, där det finns blodiga godsaker, krypande monster och allt du kan önska dig till och med en färdig Halloween-kostym.
Churros-fans kan se fram emot att det nu finns både Churroria i Smøgen och en ny churros-monter i Kina-området.
Cakeheaven har varm choklad och bakverk med Halloween-tema med en strålande utsikt över jättepumpor.
På Gemyse får en ny grönsaksmeny premiär och gästerna kan njuta av både på lägerelds rätterna i den lilla trädgården eller på het äppleglögg i växthuset.

Fun Facts om Halloween i Tivoli

Der sælges ca. 1386 meter candyfloss (3466 stk.) svarende til 22 gange Det gyldne Tårn´s højde

  • Der sælges 30.328 kopper kaffe og sættes de oven på hinanden rammer de en højde 10 km

  • Hvis Tivoli stabler samtlige solgte franske hotdogs ovenpå hinanden ville de nå højere op end Burj Khalifa (Dubai, verdens højeste bygning på 828 meter)

  • Der sælges mere end 500 kopper kakao med flødeskum, hvilket svarer til 11.998 kopper

  • Der skæres mere end 30.024 skiver flæskesteg i hånden alene til flæskestegssandwich

  • Der bruges mere end 35 kilo majs til at poppe popcorn til gæsterne

  • Der håndsteges mere end 2.555 frikadeller

  • Der pyntes med 21.825 forskellige græskar i Tivoli til en skønnet vægt på i alt 64.995,00 kilo

  • Der er i alt 10.700 planter til Halloween (stauder, græsser, krydderurter, grøntsager mm)

  • Beplantede tage i alt 205 m2

  • Der er i alt 1900 halmballer placeret i Tivoli omkring Plænen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.