Hemlagad äppelglögg

0

R

ecept på hemlagad äppelglögg. Smakrik glögg gjord på äppelmust. Konjak ger extra värme till smaken.

5 MINUTER + 20 MINUTER FÖR GLÖGGEN ATT DRA

För 7 dl:

Ingredienser

5 dl

äppelmust

1 bit

ingefära, (ca 2 cm)

2

kryddnejlikor

1

kanelstång

1 krm

kardemummakärnor

1

citronskiva

2 dl

vitt vin, torrt

5 cl

konjak

Hemlagad äppelglögg – gör så här

  1. Häll äppelmusten i en kastrull. Skala och skiva ingefäran. Lägg ingefära, kryddnejlikor, kanel, kardemumma och citron i musten och koka upp.

  2. Ta kastrullen från plattan och tillsätt vin och konjak. Låt glöggen dra 15–20 min.

  3. Sila bort kryddorna och värm glöggen till 85° före servering.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.