Hög klass på maten hos Mike Arvblom i Falsterbo

0

Mike Arvblom drev tidigare New York Pizza med sin far och bror på Hyregatan på Gamla Väster. De hade även en butik vid gamla konserthuset och en i Limhamn.

Nu har Mike helrenoverat Falsterbo Pizzerias lokaler bredvid Falsterbogrillen. Inför sommarsäsongen har han även inrett uteserveringen med mysiga loungesoffor vilket gör att det ser ut som en sommarrestaurang i Malibu. Jag passade på att testa tre av favoriterna hos Mike.

Till vänster Chevrepizza med ruccola, färsk röd chili, honung och pinjenötter. I Mitten Mikes Famous med Peperoni,Canadian Bacon och färska champinjoner. Till Höger Räkpizzan : Stora lyxräkor med ruccola och en citronklyfta. Pizzadegen är en surdeg som bakas på ett italienskt recept som är 120 år .

Mike importerar även Italiensk glass som smakar som riktig gelato. Det är riktiga råvaror i glassen. Vaniljen som är Mikes egen favorit, smakar mycket ägg och har även svarta prickar som skvallrar om att den innehåller riktig vaniljstång. Chokladglassen har en markerad chokladsmak. Hasselnöts och Pistageglassen  innehåller malda nötter. Det märks speciellt i hasselnötsglassen. Äter du mycket glass, märker du snabbt om det är glukossirap i glassen för då blir den rent för söt.

Efter en god middag eller lunch behöver man en god kopp kaffe. Jag avrundande en strålande måltid med en cappuccino med tillhörande chokladbit . Italienare föredrar en chokladbit till kaffet istället för att tillsätta socker. 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.