En heldag i Köpenhamn

0
TORVEHALLARNA

jag tycker  det är mysigt att åka över till Köpenhamn då det är en annan puls i en huvudstad än i Malmö.

 Ett par stationer från Hyllie ligger utlandet och nyhetens behag. Jag är i Köpenhamn minst en gång i veckan genom jobbet och har därmed lärt mig var jag kan hitta det bästa som Köpenhamn har att erbjuda. På Ströget är det bara en massa kedjor, turister och turistfällor.  Denna veckan går vi till höger vid Tivoli och besöker  Jorcks Passage och Torvehallarna. Nästa vecka  svänger vi  vänster  vid Tivolihörnet och går  mot Västerport.

Jag tar bussen klockan 10 från Pressbyrån vid Gustav Adolfs torg. En retur kostar 120 kr , köper du ett tio kort kostar en retur bara 100 kr. Sista turen går från Köpenhamn 15.15 och från Malmö 16.00. Bussen har aldrig signalfel, eller förseningar. Du behöver aldrig vänta på passkontroll då vi är bara 10 pers i bussen. Hela bussen är tysta kupén. 6 timmar räcker i Köpenhamn. Så du kan välja dagsturen 10.00 eller kvällsturen 16.00. Med tanke på hur svag vår valuta är så blir det väldigt dyrt att gå ut och festa i Köpenhamn. Nu när det är bonus-sommar så passar det perfekt att åka in klockan 10 och hem igen klockan 15.15 för 120 kr.

Bussen stannar vid Köpenhamns Central och du går över vägen till Tivolihörnet. Precis innan vägkorsningen ligger ett stort Espresso House där jag sitter i en fåtölj och väntar på dig . Vi går bort till övergångsstället och går över vägen till  turistinformationen och Lagkagehuset. Vi går  in på Turistinformationen  och hämtar broschyrer och får tips på vad vi  kan göra. Vi  går sedan ner  till Lagekagehuset och beställer en morgenmad som vi kan äta i solen medan vi gör upp våra  planer.

Dansk Morgonmad

 Höstpromenad där jag visar dig mina favoriter

Promenaden

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.