Hotell på Mallorca endast för kvinnor

0

Som Dona, hotellet som bara välkomna kvinnor har slagit upp sina portar på Mallorca.

– Vi upptäckte att det inte fanns några hotell med fokus på en kvinnlig publik i Spanien, säger hotellkedjans vd Joan Enric Capellá, till Lonely Planet.

Hotell enbart för kvinnor är ingen nyhet. Men det fanns inget i Spanien upptäckte Joan Enric Capellá, vd för Som hotellkedja i Spanien.

Det fanns redan en mängd specialiserade hotell, familjehotell, hotell enbart för vuxna, för homosexuella, och till och med hotell för veganer.  

Hotellkedjan genomförde en undersökning bland sina gäster och fann att kunderna gillade idén om ett hotell som vänder sig till en kvinnlig publik. Projektet var därmed på banan.

Med fyra stjärnor och 39 rum öppnade hotellet i juni i år.

Fokus på välbefinnande och kultur

Hotellets aktivitetsutbud fokuserar på välbefinnande, som fitness, hälsa och detox-retreater, liksom speciella upplevelsepaket för soloresenärer som vill träffa nya bekantskaper och utforska Mallorcas kulturella erbjudanden.

Interiören domineras av rött och rosa, ljust trä och mjuka former.

Färgskalan i rött och rosa är ett genomgående tema på hela hotellet.

Foto: Som Dona

Enligt vd:n är de flesta anställda på hotellet också kvinnor.

– Vi vill att de flesta anställda ska vara kvinnor, naturligtvis respekterar vi Spaniens lagar om anställning, men ett av våra mål är att lyfta kvinnor inom arbetsområden som traditionellt är manliga, säger han till Lonely Planet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.