Hx blir Sveriges första digitala stadsfestival

0

Svenska succcéduon Icona Pop är en av huvudakterna när Hx-festivalen 2020 förvandlas till en tvådagars stadsfestival som livesänds via webben 31 juli–1 augusti. Precis som tidigare år bjuder Hx på mängder av spännande programpunkter som blir tillgängliga för alla i hela Sverige.

I år kommer Hx-festivalen närmare än någonsin, samtidigt som vi håller trygg distans. Hx 2020 livesänds via webbplatsen hx.se och erbjuder underhållning i toppklass på första parkett och helt gratis.

– ­Nu kan vi verkligen släppa loss hela stadens kreativa och visionära kraft och ladda för två fantastiska digitala festivaldagar. Genom att vi nu gör den här satsningen, ökar vi tillgängligheten för alla som vill uppleva härlig musik och mängder av spännande upplevelser, säger Jonas Stoltz, projektledare för Hx 2020.

Det är med stor glädje Hx 2020 kan presentera Icona Pop som en av huvudakterna. Med sin attitydstarka och livsglada musik har duon slagit knockout på publiken både i Sverige och resten av världen. Under festivalen gör Icona Pop en spelning som livesänds via webben.

– Vi vet att musiken under Hx är viktig för våra besökare, och därför är det oerhört kul att vi redan nu kan presentera Icona Pop som en av våra huvudakter på den stora scenen. Arbetet med festivalens övriga musiklineup pågår för fullt och vi är övertygade om att det blir många tummar upp i takt med att vi släpper fler namn, säger Jonas Stoltz.

Helsingborg har den uttalade ambitionen att år 2022 vara en av Europas mest innovativa städer. Det har varit vägledande för beslutet att ställa om i stället för att ställa in. Svårigheter och till synes omöjliga utmaningar har vänts till möjligheter och inspirerat till ett festivalprogram som kommer att präglas av kvalitet och kreativitet.

– ­Hx 2020 ska inte bara bli en fest för stunden, utan lika mycket en påminnelse om allt det där ljusa och hoppfulla som knyter oss samman, inte bara här i Helsingborg utan i hela Sverige, säger Jonas Stoltz.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.