Imenella fyllde Gustav Adolfs torg

0

Imenella har haft fullt upp under 2019, i februari tog hon hem priset för Årets Nykomling på Grammisgalan.

Sedan har hon släppt singlar som “Trophy”med Madi Banja, “BADMAN FLOW” och sin debut-EP TRO. Ikväll intar hon Way Out Wests Linnéscenen när Spotify spellistan “100” bjuder på en oförglömlig tillställning, och lagom inför kvällens festiviteter passar rapparen på att leverera nästa solosingel i form av nya låten “Fantasifull”. Låten som redan spelats på henne turné är välkänd bland hennes fans.

På “Fantasifull” hör vi hur Imenella likt debuten “Chagga”, ge killar en lektion i hur män absolut inte ska vara, eller bete sig. Hon tar upp den strukturella problematiken om hur män ljuger och förtrycker tjejer. Därav den sarkastiska titeln “Fantasifull”.

“Hänger på din Insta/DM exploderar/Shuno tror de Tinder, ouf han levererar/ Sommar eller vinter han terroriserar/ Skickar dickpick, du inte imponerad.”

Precis som vanligt när det kommer till Imenella levereras texter med enorm pondus och självsäkerhet. I samband med den nya singeln släppte även Imenella en miniserie i tre delar via hennes Instagram, en serie som utspelar sig till texten i låten. I sista avsnittet får Imenellas fans bestämma hur serien slutar. Om singeln säger Imenella:

 

“Min musik är baserad på min miljö och jag utgår alltid ifrån ämnen som är viktiga för mig. Som ungdomsledare har jag torkat många tårar men jag minns även hur jag själv mått när sånt har hänt – it really breaks your spirit. Att bryta ner de strukturer som förtrycker mina systrar är min mission, det är ingen hemlighet längre att det är så. Refrängen upprepar ’Say Walla?’, i det här sammanhanget betyder det ’e det sant?’.

Jag vill att nästa gång en kille ljuger om att han legat eller gjort något med en tjej som inte är sant, i hopp om att förstöra hennes rykte eller liv så ska folket runt om ÅTMINSTONE ha vett att ifrågasätta om det verkligen är sant. Många sitter passivt när de hör sina vänner ljuga om sex osv och jag vill åt den strukturen samtidigt stärka offret genom en sån här låt.

Den tillhörande serien är ett socialt experiment som kommer visa hur lätt ungdomar har att välja våld framför en ursäkt. Framför allt hur de också kan övertyga varandra om att ’det är KLART han ska få stryk’.

I serien ringer Madde sin kusin och inte polisen, liksom det talar för sig också. Att tjejer konfronterar Maddes förövare i grupp är systerskapet vi bör ha för varandra. Det kommer också framgå vilken roll vi artister har och hur viktigt det är att vi tar hand om vad vi släpper ut bland våra kids.”

“Fantasifull” är skriven tillsammans med Ulises Infante Azocar även känd som Stor och producerad av Redlines egna Marcelo “Masse” Salazar. Imenella är just nu ute på en stor sommarturné med 26 datum. Precis som tidigare, lämnas man efter singeln med känslan att Imenella kan bli precis hur stor som helst i denna bransch. Streama “Fantasifull” via Spotify länken nedanför, passa även på att kika på “Fantasifull” serien.

 

https://www.instagram.com/p/B0v7HotocK6/https://www.instagram.com/p/B031NUrIvZ0/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.