J-Day:Julebrygden får premiär i Köpenhamn 1 november

0

 

Fredag ​​kväll kl. 20.59 kommer Danmark att drabbas av snöstorm när årets Tuborg-julebrygd  landar igen för J-dagen.

Tuborgs jultomte, klädd i de välkända blå juldräkter, sjunger den traditionella julebryggsången till Bjellerklang-melodin och levererar de första Tuborg-julbrygderna  på barer och restauranger.

I år är det 40 år sedan det lilla vykortet i de blå och vita färgerna användes som julhälsning till danskarna från Tuborg. Den första Tuborg-julbrygd lanserades först två år senare 1981. Filmen, tillverkad som tecknad film för vuxna, där jultomten jagar en Tuborg-lastbil i hans släde, kom 1984.

1990 introducerade Tuborg J-Day. Då kom Tuborg Christmas Break ut onsdag kväll kl. 23:59, men sedan 1999 har J-dagen varit den första fredagen i november kl. 20:59.

”J-dagen är Tuborgs julafton och Tuborg Christmas Break signalerar att julen kommer. I år firar vi inte bara att snön som faller, utan också att den välkända julhälsningen, god jul och Happy Tubår, har sitt 40-årsjubileum. Samtidigt kan den ikoniska tecknade filmen fira 35-årsjubileum, och jag tror faktiskt att det är den äldsta reklam i världen som fortfarande används, säger Anne Dorthe Beck-Nielsen, varumärkeschef för Tuborg Christmas Break.

”Tuborg är allt Danmarks öl, och Tuborg Christmas Break och J-day har blivit en oumbärlig del av danskenas jultraditioner. Vi har kontinuerligt anpassat J-dagen så att traditionen passar tiderna och värderingarna, men målet är detsamma. J-dagen markerar att julen kommer, säger Anne Dorthe Beck-Nielsen.

Provsmakningarna vid årets Tuborg-julebrott distribueras till Tuborgs kunder över hela landet, och det finns en låda per kund och en snowboarder per gäst. Nissarna är praktiskt taget alla anställda i Carlsberg Danmark. De kör i år både i hästdragna vagnar, minibussar och lastbilar, som alla är inredda för tillfället.

Totalt besöker Tuborgs 230 bägare 442 barer och restauranger mellan kl. 20:59 och midnatt, och totalt 25 000 Tuborg-julbrygder eller en per gäst kommer att delas ut på de besökta pubarna. I år har även nissarna  25 000 luvor med sig på  resan.

Årets rutter och namn på de besökta pubarna kommer att publiceras på Facebook den 29 oktober kl. 12. Se listan här: https://www.facebook.com/events/704412936747620/

På varje vagn har Tuborg en teamledare, kallad Övernissen . Övernissen  ansvarar för att alla har roligt, är säkra och uppför sig ordentligt.

Tuborg Foundation stöder dessutom de många frivilliga i Nattvandrarna  för tillfället. Målet med nattvandrarna  är också att en skapa säkerhet genom en ansvarsfull, omtänksam och förebyggande synlig närvaro i nattlivet. Under dagens tillfälle har Tuborg-stiftelsen säkerställt att Nattvandrarna  är festligt klädda i Tomteluvor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.