Jag hade gärna medverkat i ett klassiskt psykologiskt drama

0

Marianne Mörck gör en specialskriven roll som Thalia, musan som är komedins beskyddare.

– De ringde mig och frågade om jag ville göra rollen som Thalia, som står som en gyllene staty i foajén. De skrev in mig i operetten som någon som håller reda på att replikerna sitter rätt . Jag kommer in och påpekar för de de andra skådespelarna om de inte repeterat tillräckligt noga eller om det är fel timing på det som de skall framföra. börjar Marianne Mörck
Jag gjorde Orfeus här på Malmö Statsteater 1978. Då gjorde jag Juno och var gift med Nisse Bäckström. Jag var 27 år gammal och var mor eller mormor till Ingbritt Stiber. Det är underbart att få spela den igen då  den har en väldigt lång och underbar overtyr. Den har ju också blivit berömd för sin Can Can musik. fortsätter hon.

Marianne trivs ihop med sina medspelare och de har jobbat ihop vid ett flertal tillfällen.
 –Loa och jag har jobbat mycket tillsammans . Vi har gjort många roliga saker, mycket konserter. Jag har  även regisserat honom på Göteborgs Operan.
Richard och jag har också jobbat ihop med konserter. Jag har även varit nere i Ystad hos honom och medverkat i hans fantastiska operetter. Vi har även firat många nyårskvällar tillsammans .
Eir Inderhaug som spelar  Eurydike och jag gjorde Läderlappen tillsammans i Göteborg . 

Marianne har genom åren gjort många stora roller; Eliza i My Fair Lady, Sally Bowles i Cabaret, Maria i Sound of Music och titelrollen i Carmen för att nämna några. Hon har regisserat uppsättningar på Malmö Opera, Drottningsholmsteatern, GöteborgsOperan, NorrlandsOperan, Stockholms Stadsteater, Savonlinna Operafestival samt i Estland och Sydkorea. Hon har medverkat i en mängd filmer, serier och TV-program, bl. a som växeltelefonisten Ebba i ett 25-tal Wallander-filmer, 3 säsonger av ”Bonusfamiljen” och ”min Sanning”. Marianne Mörck var även  årets julvärd på SVT. Finns det något kvar som hon längtar efter att göra ?

– Ja gammal dramatik eller någon Norén pjäs som inte är allt för modern. Virginia Wolf är jag för gammal för men något åt det hållet . Ett psykologiskt drama hade jag sett fram emot avslöjar hon.

Att hon började regissera är tack vare teaterns älskade skådespelerska Kristina Kamnert.

Hon kom till mig och sa att jag skulle regissera Shirley Valentine .

– Då sa jag att  jag kan inte regissera . Men hon var bestämd och sa att hon hade sett att jag hade en stor talang för det. Hon fortsatte tjata och till slut gick jag med på att regissera den . Sedan fick hon en Thalia för sin rollprestation. Det glömde hon aldrig och efter det så fick jag göra min första opera  Lucia di Lammermoor.

Marianne blir inte ofta förkyld.  Hon säger själv att hon är  ingen känslig person utan mer som en bulldozer bland förkylningsvirusen . Men hon avslöjar sedan att hon har lite hjälp

 – Jag sväljer ungefär 12 tabletter varje dag  som Q10, Kalium, Magnesium. Jag vet inte allt vad det är. Kvinna allt i ett vitaminer. Sedan har jag i allt år haft mivi total.  Jag dricker också väldigt mycket vatten. Det är inte ofta som  jag känner att jag håller på att bli förkyld . Om det är något som är på gång då pumpar jag in mig en massa vitlök så blir det bra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.