Judy Garlands skor återfunna av FBI

0

Ett par av de skor som Judy Garland bar under inspelningarna av musikalfilmen Trollkarlen från Oz har kommit tillrätta efter att ha varit försvunna i 13 år.

Skorna återfanns av FBI under ett hemligt tillslag i Minneapolis.

De röda skorna som är ett av flera par Judy Garland bar i sin roll som Dorothy i Trollkarlen av Oz, stals från Judy Garlands museum i Minnesota år 2005. Vid tidpunkten för stölden var de försäkrade för en miljon dollar, motsvarande ungefär 9 miljoner svenska kronor.

Det var när FBI gjorde ett hemligt tillslag i Minneapolis som skorna kom till rätta. FBI har haft hand om utredningen kring skornas försvinnande sedan ett år tillbaka. De blev inblandade när en person kontaktade företaget som försäkrat skorna och sa att han hade information om skorna. Det blev snabbt tydligt att personen planerade att utöva utpressning av skornas ägare.

Hittelön utlovades

Under åren har polisen gjort flera försök att finna skorna och direkt efter stölden erbjöds en summa på 250.000 dollar till den som kunde ge tips som kunde leda till skornas återfinnande. Även en anonym person var villig att donera så mycket som en miljon dollar till den som kunde berätta vem som stal skorna och var de fanns.

Christopher Dudley som varit ledare för FBI:s utredning uppger i The Guardian att den främsta prioriteringen var att återlämna skorna till deras rättmätiga ägare. Vidare säger han att flera misstänkta har identifierats, men att rättsväsendet fortfarande jobbar på att försäkra att de funnit alla inblandade både i den initiala stölden och de senaste utpressningsförsöken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.