Jul på Tivoli invigs den 16 November med 25 årsjubileum

0
Foto: Alex Strinder -Veckotidningen.se

Firandet fortsätter in i det nya året.

När Tivoli börjar sitt 25-årsjubileum av Jul på Tivoli så lyser en julgran med 3 000 Swarovski-kristaller framför Nimb. Det kommer att bli en premiär av “Snödrottningen”, där Oh Land har skapat musiken, och drottning Margrethe står bakom kostymer och scenografi. Det blir Tivolis största satsning någonsin inom Baletten.
Årets stora attraktionsnyhet, den nya berg och dalbanan Milky Way, som ersätter Odin-expressen,får äntligen premiär den 6 december under jul på Tivoli.
Julen i Tivoli är i år förlängd och kan upplevas från 16 november ända in i det nya året till den 5 januari 2020.

Jul i Tivoli 2017. Hjulkøbing Stationsbygning Tog Aften LasseSalling

Julen på Tivoli drar många turister till Köpenhamn
Julen i Tivoli som i år firar 25-årsjubileum har haft 20 miljoner 500 000 gästbesök sedan 1994. Tivolis Julsäsong får beröm av Wounderful Copenhagen för att Tivoli hjälper till att locka turister till Danmark utanför de vanliga välkända turistperioderna.
Enbart under 2018 var det 284 000 turister som besökte Carsten’s Garden under julen i Tivoli. Därför investerar Tivoli mer än 30 miljoner danska kronor på drift och förberedelse av julen i Tivoli. Gästerna kan se fram emot att det framför Nimb Hotel kommer att stå en nästan 10 meter hög julgran klädd i Swarovski-kristaller värda en miljon dollar.
Alla åkattraktionerna är igång och 50 julbodar har byggts över hela Haven.
En Glädje hos Wonderful Copenhagen
Wonderful Copenhagen arbetar med att skapa en hållbar turism i huvudstaden med en större geografisk och säsongsfördelad turism. Här har Tivoli stor betydelse året runt.
”Vi arbetar hårt för att få ännu fler av huvudstadens gäster att besöka köpenhamn utanför högsäsongen. Huvudstaden är redan på väg att etablera sig som en helårsdestination med större tillväxt under vintermånaderna än under sommarmånaderna. Detta är en mycket positiv utveckling som naturligtvis kräver attraktiva upplevelser året runt. säger Mikkel Aarø-Hansen, VD för Wonderful Copenhagen.

”I år är det 25 år sedan Tivoli öppnade portarna för en julsäsong. Vi vet från våra undersökningar att gästerna är beredda att resa långt för att få uppleva vår distinkta nordiska julatmosfär. Det är därför vi ser fram emot att kunna erbjuda något nytt också i år: nya ljusformationer, en ny berg-och dalbana, en julgran med kristaller från topp till tå och en premiär på den största balettinsats någonsin i konserthuset. säger Tivolis direktör Lars Liebst

”Premiär på ny berg-och dalbana i Tivoli den 6 december

The Milky Way kommer att ha premiär den 6.12.19 under julen i Tivoli.
Den ersätter berg-och dalbanan Odinexpressen, som har gått i pension efter 30 miljoner resor, Den nya Rutschbanan kommer att bli mycket högre och snabbare än föregångaren. Berg-och dalbanans design är starkt inspirerat av Himmelskibet, Aquila och Tik Tak, som är inspirerade av idén om utforskning av himlen. Som en extra knorr på svansen blir ljudet från den nya berg- och dalbanan mycket lägre på grund av ny teknik. Vintergatan har utvecklats under två och ett halvt år och har designats specifikt av Tivolis egen utvecklingsavdelning. Priset för  hela härligheten är på knappt 55 miljoner. kr.

Danmarks mest extravaganta julgran
Det internationella designföretaget och smyckestillverkaren Swarovski har tecknat ett partnerskapsavtal med Tivoli inför årets julsäsong. Framför Nimb Hotel kommer det att stå en julgran prydd med över 3 000 kristaller värda ungefär en miljon kronor.
Det här är första gången som danskarna får stifta  bekantskap  med en Swarovski-julgran. Sedan 1991 har  de ikoniska julgranarna i Swarovskiutsmyckning  hänfört publiken framför Rockefeller Center i New York, centralstationen i Zürich, Paris och i Galleria Vittorio Emanuelle ll i Milano.
Julgranen kommer att vara klädd i Clear Crystal, som kommer att ha en särskilt exklusiv nordisk look. Det är första gången det kan upplevas i Danmark, och det förväntas vara bland de mest fotograferade platserna i år. Tivolis utvecklingsavdelning har varit på en studietur i Swarovskis huvudkontor i Österrike och det kommer att ta tre dekoratörer tio arbetsdagar för att göra trädet klart för Tivolis gäster.

Premiär på den största balettuppsättningen någonsin i Tivoli

Dronningen til snedronningen

Under julsäsongen har Tivoli Ballet Theatre premiär av ballettshowen “Snödrottningen” i Tivolis konserthus den 1 december, vilket är ovillkorligt Tivolis största balettinsats någonsin.
Det är en omtolkning av H.C. Andersens klassiska saga, där drottning Margrethe står för kostymer och dekorationer, sångaren Oh Land har komponerat musiken och ryska Yuri Possokhov har varit ansvarig för koreografin. Under föreställningen blir det livemusik, 40 dansare och massor av deltagande barn från Tivoli’s Ballet School.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.