Yngre mer intresserade av julbord på restaurang än äldre

0
julbord

Fyra av fem svenskar tycker att julmaten är en viktig tradition – och allra högst värderas julmaten bland yngre. Det visar en ny undersökning från Visita.
I år kommer var femte svensk att äta julbord på restaurang i ett privat sammanhang. Samtidigt kommer nästan var tredje svensk bli bjuden på julbord av sin arbetsgivare, enligt en ny Novusundersökning som har gjorts på uppdrag av Visita.

Att vi håller hårt på traditionerna vid jul är kanske ingen nyhet, mer anmärkningsvärt är att det är de yngre som värderar den högst. Svaren i samtliga åldersgrupper visar att fyra av fem anser att julmaten är viktig eller mycket viktig. För de mellan 18 till 29 år är julbordet i högre grad mycket viktigt – hälften i den åldersgruppen svarar att julmaten är mycket viktigt.

Det ska vara traditionellt

De yngre är också mer intresserade av att äta vegetariskt julbord. Men de flesta – nära fyra av fem – föredrar traditionellt svenskt julbord. Endast fem procent vill ha alternativt julbord. Hälften tycker att det är viktigt eller mycket viktigt att maten är ekologiskt producerad.

Undersökningen visar också att drygt varannan brukar beställa in alkohol när de äter julbord på restaurang. Män beställer alkohol i högre grad än kvinnor.

Här finner ni alla våra artiklar som handlar om jul!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.