Möt Julen i Rom

0

Artikeln uppdateras till jag åker !!

I Italien blir det inte vargavinter och det blåser aldrig en isande kall nordanvind som i Sverige. När det är vinter i Rom kan du räkna med att det är 14 grader. Då svenskar sitter på  uteserveringen på våren då det är 15 grader med filtar så kommer den italienska vintern att kännas som svensk höst.

Julen inleds den 8:e december då alla familjer klär granen och tar fram julkrubban och julen avslutas den 6:e januari då den gamla damen ”Befarna” kommer med godis till alla snälla barn och kol till de som varit elaka. Man kan då köpa godis som liknar kol under denna period och lägga i barnens strumpa. Under hela julen så finns en julmarknad på Piazza Navona där ni kan köpa julkrubbor, godis och presenter.

Om du har is i magen och bokar nu så får du resan till självkostnadspris. Jag flyger med Ryan Air  till Rom på måndag morgon 10 december, kommer fram vid 12. Äter en god lunch på min favoritrestaurang Santi, med en perfekt kopp kaffe som avrundning vid Santa Maria Maggiore kyrkan. Sedan tar jag tunnelbanan till Spagna och går till Fontana di Trevi där jag checkar in på mitt hotell.

Två fantastiska dagar väntar på mig i Rom.

Då jag åker hem 6.50 på morgonen så betalar jag inte mer än 129 danska .Hela biljetten går på 275 kr i danska så Ryan kör på Volym !

Det blir 383 svenska för en flygbiljett till Rom !  När du skall hem  tar du  snabbtåget från Rom C /Termini till flygplatsen på 15 min för 100 kr, då  bussen tar 45 min och det tar för lång tid. Bussen kostar 50 kr så du kan välja att åka buss eller snabbtåg till Rom.  Det är ofta väldigt mycket kö i trafiken då du tar buss så jag skall prova snabbtåget då det är bara 50 kr  extra för att komma till Rom på 10 min 🙂

Länk : På Expedia.se  bokar jag Hotell Julia två nätter för 629 kr . Enkelrum i centrum.  5 min till Fontana di Trevi, 10 min till Spanska Trappan.

När du bokar din biljett skall du först skaffa ett Ryan Air konto med din emailadress och ett eget lösenord. Använd inte facebook inloggning då det binder dig till ditt fb konto. När du har ett konto slipper du  en massa tillägg som de lurar på folk som inte orkar skaffa ett privat  konto. T.ex så finns det en ruta där du skall betala med fast växelkurs. Det gör resan 50 kr dyrare. Du skall tacka nej till allt som kostar pengar. Klicka hela tiden i den gula rutan där det står fortsätt. Var mycket mycket noga med att du inte betalar mer än priset som står i den gula rutan. Sedan jag bokade  min resa 29 oktober så har flygresan gått upp med 100 kr i danska . Hotellet kostar i oktober 700 kr, men då jag bokat 6 veckor i förväg har jag fått två nätter för 675.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.