Malmö Opera Hyllade Ronnie Danielsson i Tolv roller söker en regissör

0

Ronny Danielsson är en av Sveriges mest kända musikalregissörer. Nu har han suttit modell för ett hyllningsporträtt tillsammans med några av sina skådespelare, utfört av konstnären Johan Falkman.

I många år har Ronny Danielsson radat upp succéer, inte minst här på Malmö Opera. Publiken har kommit och hänförts av uppsättningar som Jesus Christ Superstar, Les Misérables, Doktor Zjivago och Billy Elliot. Stjärnor som Ola Salo, Dan Ekborg, Sanna Nielsen och Marianne Mörck har hjälpt till att strö stjärnglans över hans verk.

Den välkända Malmökonstnären Johan Falkman har under en tid arbetat på en tavla med samlade porträtt av artister som regissör Ronny Danielsson har samarbetat med, de flesta på vår scen här i Malmö. Måndag 5 februari  premiärvisades tavlan  i samband med en unik vernissagekonsert.

På konserten uppträdde  flera av de avporträtterade artisterna. Marianne Mörck, Lars Humble, Charlotte Perrelli, Lill Lindfors, Sanna Nielsen, Johan Rabaeus, Dan Ekborg, Maria Lundqvist och Lindy Larsson. Alla sjöng något från de uppsättningar de gjort tillsammans med Ronny Danielsson, samt ett eget val.

Tavlan är bekostad av Eurofinans och skänks till Malmö stad. Efter vernissagekonserten kommer den att hänga i vår foajé.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.