Karen Blixen är en av de största författarna som kommer från Danmark – en kontroversiell och karismatisk person vars liv och berättelser i mer än 50 år efter hennes död fortfarande lyckas fascinera de flesta. Blixen är en helt ny balett baserad på hennes fängslande livshistoria.

”Den som önskar att leva om sitt liv, har överhuvudtaget inte levt alls.” Orden är Karen Blixens och hon levde själv efter det mottot. Få har haft ett så händelserikt liv som hon. Nu berättas den dramatiska historien i en helt ny balett. I Ballet Blixen framställs hennes livshistoria – som tar avstamp i hennes barndom där hon, efter sin fars självmord, växte upp i en kvinnodominerad familj, genom det olyckliga äktenskapet med halvbror Baron Blixen, åren på den afrikanska kaffefarmen i Kenya, den oundvikliga förälskelsen i Denys Finch Hatton, hennes genombrott som världsberömd författarinna och de sista åren på Rungstedlund.

Blixen är en stor balett i tre akter som är koreograferad av solodansaren Gregory Dean vid den kungliga baletten, som tidigare skapat bland annat Askungen och de glömda barnen. Musiken av Claude Debussy i ett nytt arrangemang berättar historien om den mytiska och mystiska baronessan som lyckades få in den moderna kvinnan i litteraturen.
Baletten Rekommenderas från 12 år.

Köp biljett>>

En video från fotograferingen av Blixen>>

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.