Kirk Douglas avled igår – blev 103 år gammal

0
Michael Douglas och Kirk Douglas på Vanity Fairs Oscarsfest i Los Angeles 2012.

”Det är med enorm sorg som jag och mina bröder måste berätta att Kirk Douglas lämnade oss i dag 103 år gammal.

För världen var han en legend, en skådespelare från guldåldern för filmer som levde långt in i hans gyllene år. En humanitär vars engagemang för rättvisa och det han trodde på satt en standard för oss alla att sträva efter”, skrev sonen Michael Douglas, 75,  igår på sin Instagram.

Kirk Douglas var en av det gamla Hollywoods allra största stjärnor. Han spelade gladiatorn Spartacus i Stanley Kubricks klassiska epos med samma namn. Han var skoningslös filmproducent i Tinsel Town-skrönan Illusionernas stad. Och han förkroppsligade som ingen annan den cyniske murveln i Billy Wilders Sensationen för dagen.

Sonen Michael, som själv är uppburen skådespelare, har gjort ett fint uttalande i samband med pappans bortgång.

– För världen var han en legend, en skådespelare från den gyllene eran som fick leva ut sina gyllene år, en person vars kamp för rättvisan och det han trodde på satte ribban för oss alla. Men för mig och mina bröder Joel och Peter var han bara pappa, för Catherine en fantastisk svärfar, för sina barnbarn och sitt barnbarnsbarn en fantastisk farfar och för sin hustru Anne, en makalös make, säger Michael enligt People.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.