Kronprinsessan Mary presenterar årets julfrimärke

0

OM Konstnären Per O Jörgensen

Sedan 1986 har Per O. gett liv åt prinsar, prinsessor, drakar, trollkarlar, häxor, nissar, Nationalmuseets uroxe, vikingar, riddare, nödställda sjömän, blomsterfeer och till och med självaste Egtved-flickan. Det är ändå bara ett mycket litet hörn av hans färgstarka motivvärld, som också innehåller julmärket 2016.
Höjdpunkten var Harry Potter och julmärket 2016
Om artisten ska nämna två höjdpunkter i sin karriär är han det första han pekar ut så är det de danska omslagen för de första utgåvorna av Harry Potter-böckerna, som valdes till världens bästa av en internationell enkät bland fansen.

Den andra höjdpunkten är julmärket 2016
-Med julmärket 2016 gick jag inte bara med i ett exceptionellt bra sällskap bestående av några av landets finaste illustratörer och artister under de senaste 100 åren. Jag fick också förmånen att teckna för en mycket bra sak och stödja det exceptionellt goda arbete för barn som julmärkesfonden står för, säger Per O.
Han fortsätter :- Jag har verkligen haft tur då få har kunnat fotografera nissar, troll och älvor, och attkameran inte hittades bland vikingarnas utrustning. Jag har fått lov att teckna det ena äventyret efter det andra, men med julfrimärket har jag upplevt vad som är ganska få förunnat nämligen att få deltaga i ett själv.

Om Julmärket

Tidigare finansierades driften av de danska julmärkeshemmen enbart genom försäljning av juletiketter.
Detta är inte längre fallet.
Idag är juletiketterna bara cirka 10% av våra totala intäkter. På 15 år har intäkterna från försäljningen av juletiketter sjunkit med mer än 15 miljoner danska kronor. Från 25,7 miljoner danska kronor 2003 till 10,4 miljoner danska kronor . Minskningen beror på att mindre och mindre post skickas, och det är en utveckling vi förväntar oss att fortsätta.Därför är våra ansträngningar för utsatta barn endast möjliga tack vare gåvor och bidrag från individer, företag och stiftelser.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.