Malibu

viktigt att veta

USA har blivit sanslöst dyrt nu när dollarn är 9.62 ( 11 april 2017) . Det gör att när dollarn var 7 kronor kostade 10 hotellnätter 14.000.  Idag kostar samma rum 20.000. Dvs 6000 kr mer. En säng i fyrbäddsrum  på vandrarhemmet i Santa Monica kostar 80 dollar. Så ta med dig rejält med kosing så du inte behöver vända på slantarna.

När du kommer fram till Lalaland

Du åker med fly away bussen från LAX  till Hollywood och hoppar av vid ändhållplatsen vid Selma Street . Därifrån är det höger ut på Gower Street, gå upp till Hollywood Boulevard. sväng höger gå 500 meter upp till Vibe hotel som ligger på höger sida . Köp metrotapkort( som gäller på tunnelbanan och bussar) och fyll det med 3.50  . En resa kostar 1.75 dollar och den gäller i 2 timmar om du blippar ( tap it )  varje gång du bytar tåg . Ett dagskort kostar 7 dollar men du åker aldrig 4 resor då dit du åker tar hela dagen.

En månad i USA

LOS ANGELES

Läs mer om hur du tillbringar en vecka i LA >>

Vibe Hotel/ Banana Bungalow Hollywood,
5920 Hollywood Boulevard, Hollywood, Los Angeles, USA

310 dollar 14-23 maj . Perfekt Läge . Nära till Ralphs foodstore där du kan köpa allt till billiga priser och laga i ditt eget kök. Vibe Hotel är ett lägenhetshotell med eget kök och badrum. Du kan ha eget rum 160 dollar eller dela med 3 andra 40 dollar. Då det kostar 40 dollar per natt så  är det inga rötägg som bor här.Jag tycker det är kul att träffa folk, gå på AW med småttingarna och dricka billiga drinkar och gå på barcrawl. I mitt jobb som resereporter , snappar jag upp fler tips bland ungdomar än ensam på ett hotellrum.

​Ocean Beach/San Diego

USA Hostels Ocean Beach, 4961 Newport Ave.,
CA 92107, San Diego, USA

280 dollar 24-30  maj. Bästa semesterstaden i USA. Sanslöst mysig stad med en lång sandstrand och fullt med restauranger, barer och nattklubbar längs med Newport Avenue som börjar vid havet och slutar vid bussstationen till San Diego. Då fler än jag trivs i Ocean Beach har hotellet en tidsgräns på 14 dagar per kalender-år så ingen kan bosätta sig här.

 Las Vegas

1322 Freemont Street. Las Vegas, Nevada . 

Las Vegas Hotel. Om du väljer ett rum med 4 våningssängar kostar det 100 kr per natt. Las Vegas är perfekt då det ligger i öknen och har 0% luktfuktighet ,så även om det är 35 grader varmt märks det inte . Du torkar på 5 min när du badat så du slipper handuken. Även om du inte är en spelare finns det mycket kul att göra i Vegas. Flera av USA:s största hotell finns här som är kul att besöka. Världsstjärnor har konserter, drinkarna är sanslöst billiga,de finns mängder med shower till bra priser.

Santa Monica

Santa Monica är rent för dyrt. I maj 2016, startade man en tunnelbanestation vid Santa Monica Pier  och därför slipper man bo på det stökiga vandrarhemmet, där en plats i 12 bäddsrum kostar 40 dollar och i fyrbäddsrum 80  dollar . Dessutom är det 5 grader kallare vid havet än det är i Hollywood. Så är det inte sol vid stranden finns det roligare ställen att tillbringa sin dag. Finns ingen anledning att bo i Santa Monica då du kan ta tunnelbanan till Vibe Hotel.  Om du vill sola och bada , rekommenderar jag istället att du gör det när du är i Ocean Beach , då hotellet är 5 minuter från stranden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.