Recension: Lisa Ekdahl Var Stilfull och Pratglad på Malmö Live

0
pressbild live nation

Lisa Ekdahl förvandlar i ett fullsatt Malmö Live sin konsert till en mindre krogshow då hon pratar nästan lika mycket som hon sjunger. Vi får höra flera anekdoter ur hennes 25 åriga karriär, sedan hon slog igenom med sitt debutalbum. Det varvar hon med att trippa runt på scenen och sjunga sina största hits. Jag förstår att hennes  format fungerar så bra i Paris, då de har en lång  tradition av  parisisk chanson.  Hon har även med sig ett lyckohjul så låtvalen från hennes senaste album snurras fram som en överraskning. Vi får veta att hennes bästa vän var Rickard Wolf, som hon skrev ”Pojken på månen”, tillsammans med.  Hon önskar att hon kunde skruva tillbaka tiden och vips så är vi tillbaka till 1994.

Lisa Ekdahl uppträder i Malmö 1994 foto: Reportagebyrån

Hon avslöjar att bebisar är mystiker som kan lära oss allt om kärlek. Hon är även mäkta stolt och belåten över att sonen som hon bar på under sitt debutalbum, nu är en av bandmedlemmarna.  Låtarna håller fortfarande och det är en bra mix mellan nya och gamla låtar. Trots att hennes favoritguitarr blivit stulen är hon ändå som ett solsken under hela konserten. Publikum får även vid ett tillfälle önska en låt. Lisa har sin trogna publik och det bådar gott för ytterligare 25 år på scen. Missade du Lisa är Karlskrona det närmsta stället, då båda konserterna i Köpenhamn är redan slutsålda. 

Det har gått 25 år sedan Lisa Ekdahls “Vem vet” och för att fira jubileet ger sig vissångerskan ut på Sverigeturné, meddelar Live Nation. Sammanlagt blir det 15 konserter där Ekdahl kommer att gå igenom hela sitt självbetitlade debutalbum. Hon kommer även att spela låtar från sitt nya album “More of the good”. Vilka det blir lämnas åt slumpen – med hjälp av ett klassiskt lyckohjul.

“Jag tänkte att det kunde vara ett kul partytrick genom att använda ett lyckohjul. Då och då under konserten tar vi paus från skivan, och rullar igång lyckohjulet. Den låt hjulet pekar på, kör vi”, säger Lisa Ekdahl i ett pressmeddelande.

Lisa kommer till Köpenhamn 7 och 8 maj men biljetterna är redan slut !!

Turnédatum: 4/4 Norrköping, 5/4 Karlstad, 6/4 Eskilstuna, 7/4 Göteborg, 11/4 Linköping, 12/4 Malmö, 13/4 Nyköping, 25/4 Uppsala, 26/4 Vara, 27/4 Karlskrona, 28/4 Halmstad, 2/5 Falun, 3/5 Luleå, 4/5 Umeå, 5/5 Stockholm.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.