Fredag 3 Aug : Lisa Miskovsky i unikt samarbete med HBG symfoniorkester på HBG Dagarna

0

Även årets upplaga av Hx kommer att bjuda publiken på ett helt unikt samarbete mellan Helsingborgs Symfonikorkester och en stor svensk popartist.

Den här gången är det den flerfaldigt prisade Lisa Miskovsky som tillsammans med musikerna i Helsingborgs Symfoniorkester och dirigenten Jonas Nydesjö inviger festivalens Stora scen på Gröningen fredagen den 3 augusti.

Lisa Miskovsky och Helsingborgs Symfoniorkester är en lika otippad som kul och spännande kombination. Det kommer att bli en musikalisk fest! Dessutom kommer publiken att bjudas på några klassiska pärlor, säger Fredrik Österling, Chef för Helsingborgs Symfoniorkester & Konserthus.

Lisa Miskovsky är en av Sveriges främsta låtskrivare. Hennes albumförsäljning har nått både guld- och platinanivåer och hon har genom åren fått ta emot fem Rockbjörnar. Året efter Rockbjörnsuccén släppte hon sin andra platta Fallingwater som producerades av Joakim Berg från Kent. För den här skivan belönades Lisa med priset för Årets Kvinnliga Artist på Grammisgalan 2004. Efter det har vi kunnat se Lisa Miskovsky i både Körslaget och Melodifestivalen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.