Smakprov på Little Jinders nya mixtape

0
Foto: Adrian Pehrson

Little Jinder var urless på att vara popartist. Energin hade slocknat. Men att göra en mixtape blev vägen tillbaka till lusten och ny kreativitet. I juni släpps hela mixtapen och redan i dag kommer singeln ”Travel Back In Time”

Lyssna på ”Travel Back In Time” >>

Little Jinder om nya projektet och låten:

”’Little Jinder’s Unreleased Romance’ är platsen för det som aldrig hände, eller kanske bara gick sönder.

Första singeln ‘Travel Back In Time’ handlar om att ha gjort det mesta men ändå inte hitta hem.
Att skriva på engelska igen är nog också en symbol för något oförlöst. För sju år sedan innan jag släppte min första låt på svenska tänkte jag inte ens att ett liv i lilla töntiga Stockholm var ett alternativ, men musiken skulle hålla mig kvar. Alla drömmar kanske inte ska uppfyllas. Det är ändå de som håller mig skrivande”.

Josefine Jinder har tagit en kort paus från Little Jinder.

Efter det senaste albumet ”Hejdå”, hennes tredje fullängdsalbum, var hon tömd på energi. Lusten till att skriva, turnera och vara artist hade till stor del slocknat.

Ur detta växte en idé om ett mixtape fram, en tanke om att göra något helt annat och på engelska för att bryta upp och hitta glädjen till musik igen.

Nu kommer alltså resultatet. Först ut från den kommande mixtapen som släpps i juni är låten ”Travel Back In Time” som också kommer med en remix av Kornél Kovacs.

Allt sedan debutalbumet på svenska 2014 har Little Jinder tillhört den absoluta toppen bland svenska artister med hits som ”Vita Bergens klockor”, ”Super 8”, ”Hångellåten” tillsammans med Mauro Scocco och på senare tid med Carola-tolkningen ”Säg mig var du står”. Hon har också haft låtsamarbeten med First Aid Kit (”Goldwing”) och Lorentz (”Heartbreaker”).

Med tre album, turnéer och festivalspelningar, artistsamarbeten, en Grammis 2015 och en P3 Guld-statyett 2016, nominerad till tre Grammisar 2019, succé i Så Mycket Bättre, älskad programledare i Musikhjälpen, tv-serie tillsammans med Markus Krunegård på SVT och mycket uppskattad för sina frispråkiga Instagramstorys är hon en av våra mest populära och färgstarka popartister.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.