Ljus och mörker möts på Ulf Lundells nya album ”Tranorna kommer”

0

Ulf Lundells låtar under rubriken ”Skisser” tar sig ytterligare en dimension ,då han nu släpper ett album “Tranorna Kommer”. Det är  inspelat i studio med sju utvalda låtar av de heminspelade sångerna från ”Skisser” som släpptes ut i sin råare form förra året.

“Tranorna kommer” släpps den 17:e maj. Albumet öppnar med en livsbejakande hyllning till våren och ljuset i ”Tranorna kommer”. På den ljusare sidan finns också en betraktande, fundersamt vacker ”Sommarens vattenspridare” och en ungdomlig tillbakablick i ”Klockorna”.

Den mörkare sidan tar sig uttryck i låtar som den skenande furiösa kängan ”Ett som är säkert” den mullrande bluesinspirerade ”Definitivt religion” och ”Sanning är ett udda tal” med texter som kanske aldrig varit mer aktuella. Extremismen, terrorn, hatet är ständigt närvarande, reflektioner, ilska och ständigt obesvarade frågor sätts på sin spets i några av de här låtarna.

Det här är första gången på fem år som Lundell varit i studio med sitt band och i sommar väntar en landsomfattande turné till 16 städer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.