Long Shoot visar Charlize Therons styrka

0

Charlize Theron spelar allt från Monster, Styvdrottning, utarbetad mor och huvudrollen i Mad Max.

I hennes nya film ”Long shoot , spelar hon USA:s utrikesminister som har ambitionen att bli USA:s första kvinnliga president. Då behöver hon en vass talskrivare. På en fest stöter hon ihop med grabben som hon brukade vara barnvakt åt. Han råkar vara en arbetslös journalist och hon anställer honom. Han är ett alibi för att en bokstavskombination med helskägg klädd som en uteliggare skulle kunna bli ihop med Theron. Nyckeln är att hon är också en bokstavskombination och Seth Rogen är den enda som förstår henne.  Det är en genomgående tema i många av Therons filmer. Hon är ett nerv-vrak som längtar efter kärleken och har sex med nörden som tröstar henne.  Seth Rogan blir en ventil och ger henne den lycka som hon  så hett efterlängtar plus posten som USA:s första kvinnliga president. Long Shoot är en himla blandning av allting. Den är allvarlig, tramsig, full av moralkakor och dasshumör. I USA är det sanslöst roligt  med ”vågade historier” då de har ett hat-kärleks förhållande till sex. Medan vi i Sverige utagerar mot religionen då vi är förbannade. Helvetet, Fan, Djävulen. Så är det mest populära svordomarna i USA baserade på sex och kroppsvätskor ( Fuck, och shit) .Alexander Skarsgård gör en bra biroll som Kanadas Premiärminister.

Det är en otrolig kemi mellan Charlize Theron och Seth Rogan. I Long Shoot visar Theron att hon klarar av att spela trovärdigt i alla typer av genrer. Det slår mig också varför många begåvade personer med ett stort identitetssökande blir skådespelare. Det är fullständigt trovärdigt att Theron är förälskad i Rogan, från sättet hon ser på honom och kramar honom. Till och med när den största klyschan kommer i slutscenerna ” I love you” , så låter det som det kommer från hjärtat. Jag är otroligt imponerad över vilken spännvidd Theron har som skådespelerska. Charlize Theron är en skådespelerska och Seth Rogen är en filmstjärna.

Förutom Skarsgård så är Roxettes megahit “Must have been love” från Pretty Woman med i filmen. Här är den med i en väldigt rolig scen där de dansar och sjunger.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.