Lönneberga inte bara Emil – Testa deras nya dubbelrökta kyckling på en humusmacka

0

Hummus- och kycklingmacka

Receptet i samarbete med Linneas Skafferi    
och Lönneberga

4 portioner
Tillagningstid: 5 min + förberedelse av hummus och pressgurka
– 8 skivor Lönneberga Extrarökt Kyckling, 120 g
Hummus på svenska, gula ärtor
– 2 dl gula torkade ärtor
– 2 vitlöksklyftor
– 2 msk olja
– saft från ½ citron
– 3 tsk spiskummin
– eventuellt lite vatten
– salt
Pressgurka
– 1 gurka
– salt
– 1 dl vatten
– 2 msk strösocker
– 2 msk ättika (12%)
Till servering
– 4 skivor av ett grövre bröd
– groddar
Såhär gör du
Hummus: blötlägg och koka ärtorna enligt anvisningarna på̊ paketet. Låt rinna av helt. Mixa ärtor, skala vitlök, olja, citron och spiskummin helt slätt. Tillsätt eventuellt lite vatten om din hummus känns för tjock. Smaka av med salt.
Pressgurka: hyvla gurkan och lägg i en skål, strö över saltet och låt stå i 30 minuter. Lägg gärna på en tyngd som en press över gurkan. Blanda samman alla ingredienser till en lag, rör tills sockret har lösts upp helt. Häll lagen över gurkan. Låt gärna gurkan stå i lagen över natten om du har tid!
Servering: bred ett ordentligt lager med hummus på varje brödskiva. Vik ihop två skivor med extrarökt kyckling och placera på hummusen. Toppa med groddar och pressgurka och servera direkt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.