GREASE

0

Lotta Engberg dansar loss som rektor i musikalen ”Grease” på Nöjesteatern i Malmö

 Aldrig har väl en rektor rockat med så sköna toner som nu! Tillsammans på scen med Anton Hagman och Caroline Johansson Kuhmunen och stor ensemble, premiär den 3 oktober 2019.

– En oemotståndlig musikal att få göra. Redan som tonåring sjöng och dansade jag  till Grease i mitt flickrum.  Nu går min dröm i uppfyllelse. Säger Lotta Engberg.

Det har gått 41 år sen filmpremiären och det är en av historiens mest älskade musikaler!

I huvudrollen som Danny ser vi Anton Hagman som redan gjorde stor succé som 12-åring på Youtube. Han har turnerat utomlands och runt om i Sveriges på de största scenerna och som låtskrivare. Som  artist har hans musik strömmats miljontals gånger, han medverkade även  i Melodifestivalen 2017 och 2019.

Nu blir det musikaldebut!

Sandy gestaltas av Caroline Johansson Kuhmunen som 2008 debuterade tillsammans med David Lindgren i ”High School Musical.

Hon har även medverkat i flertalet teateruppsättningar bland annat Sugar – i Hetaste laget i TV och filmproduktioner som Jakten på Julia, Jägarna m.fl. och som rektor Lynch ser vi Lotta Engberg – Omåttligt folkkär och har gjort det mesta man kan göra på den svenska scenen.

För regi står Staffan Götestam, som än en gång tar sig an uppdraget att bevara en 40 år gammal historia på ett modernt sätt, utan att tappa den klassiska Grease-känslan. Med sig har han koreografen Siân Playsted som skapar magiska dansnummer till låtar som Grease is the word, Greased Lightnin, You’re the One That I Want och We Go Together.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.