Åke Arenhill önskade sig alltid 5 minuter till i livet. Lyssna på hans sista radioframträdande

0

Den kände TV-profilen Åke Arenhill dog natten till torsdagen. Allkonstnären föddes 1920 i Malmö och hans familj tog ett sista farväl i natt.

Så sent som i helgen öppnade den utställning som kom att bli Åke Arenhills sista. Tillsammans med dottern Emmas fotokonst ställs hans målningar och teckningar nu ut på Galleri Final i Malmö.

Åke Arenhill var en svensk konstnär, scenograf, kåsör och textförfattare. Han var pappa till den berömda annonsserien för deodoranten Yaxa och andra skönhetspreparat såsom Perplex ögonmake.

Åke Arenhill har även skrivit den svenska texten till sången “Som en bro över mörka vatten”.

Han arbetade inom både press, radio och TV, både som producent och som programledare. 1990 gjorde Arenhill bland annat “Sagan om den flygande holländaren”, en musikalisk monolog om Cornelis Vreeswijks liv.
Så sent som i april 2010 framträdde han i en bejublad duett med operaprimadonnan Marianne Mörck i Viljasången ur “Glada Änkan” och fick stående ovationer från publiken.

Åke Arenhill har även designat kortlekar, både klassiska och de numera bland pokerspelare populära fyrfärgslekarna där ruter är blått och klöver är grönt. Arenhill finns representerad vid bland annat Nationalmuseum i Stockholm.

Lyssna på när Åke är gäst i radiofontänen

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.