Malmö Operas kommande säsong, bjuder på många nya och spännande samarbeten.

0

Anton Zetterholm spelar Tony i Kasper Holtens West Side Story, Patricia Petibon rolldebuterar i La traviataoch filmklassikern En alldeles särskild dag blir musikal

Michael Bojesen presenterade under torsdagen  sin första säsong som chef för Malmö Opera.

Världssopranen Patricia Petibon rolldebuterar som Violetta Valéry i La traviata hösten 2018. Uppsättningen regisseras av filmregissören, kabaretartisten, skådespelaren m.m Olivier Py.

Svenska Cornelia Beskow, som 2017 vann alla fyra priser i världens största Wagner-tävling The Lauritz Melchior International Singing Competition, sjunger Senta i Richard Wagners Den flygande holländaren. Det blir hennes första framträdande på Malmö Opera.

Schlagt sie tot! är en nyskriven opera signerad Bo Holten och Eva Sommestad Holten. Den tyske barytonen Dietrich Henschel sjunger huvudrollen som Martin Luther. Urpremiär 11 maj 2019.

Samarbete med Det Konglige Opera i Köpenhamn

Äntligen en barockopera! Våren 2019 ger vi G.F Händels Il trionfo del tempo e del disinganno, Tidens och insiktens triumf. Concerto Copenhagen ackompanjerar ett sångarlag med Joshua Ellicott och Sonia Prina i spetsen och uppsättningen är ett samarbete med Det Kongelige Opera i Köpenhamn.

Årets stora musikal blir West Side Story, i regi av stjärnregissören Kasper Holten och med Anton Zetterholm i rollen som Tony.

I vintras inledde Malmö Opera ett samarbete med Kulturskolan för att hitta barn till vår Matildaskola inför Sverigepremiären av Roald Dahls Matilda – The Musical. Succén från West End och Broadway regisseras av Elisabeth Linton och i rollerna syns bland andra Linda Olsson och Marianne Mörck.

Operaverkstan inleder säsongen redan 29 juni med Förvandlingar i helvetet, en samproduktion med Sommarscen Malmö och Den Andra Operan. Till hösten går Var är du Proserpin? på turné i Skåne och till våren sätts Bohuslav Martinus Komedi på en bro upp på hemmascenen Verkstan.

Carmen spelas från en lastbil i flera av Malmös stadsdelar

Malmö Opera på turné fortsätter med sina kondenserade turnéversioner av stora klassiska operor. Säsongen 18/19 inleds med Carmen, som kommer att spelas runt om i Skåne. Nytt för året är att en version också kommer att spelas från en lastbil i flera av Malmös stadsdelar.

En alldeles särskild dag är en klassisk film i regi av Ettore Scola och med Marcello Mastroianni och Sophia Loren i huvudrollerna. Nu blir den musikal, med musik av Helsingborgsmusikern P.O Nilsson och med sångtexter av Bim Wikström. Föreställningen har urpremiär på Helsingborgs stadsteater 2 mars 2019 och går sedan på turné.

Konserterna är en viktig del av Malmö Operas verksamhet. Från och med säsongen 18/19 arrangerar vi allsångskonserter ledda av Rickard ”Gay Tenor” Söderberg.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.