Malmöfestivalens matgeneral berättar om årets mat

0

Årets matområde på Gustav Adolfs torg kommer i vanlig ordning att presentera en mängd spännande smaker och kulinariska upplevelser!

Förutom food trucks som Gaston & Vega och Tabemasu Ka-Jen kommer matens klimatpåverkan att mätas under festivalveckan. Dessutom anordnar Hållbar Utveckling Skåne en matsvinnsfestival med föreläsningar, gästkockar och pizza på återvunna råvaror!

Fler food trucks och nya aktörer
I år är det fler food trucks än någonsin på Malmöfestivalen. Trucken Tabemasu Ka-Jen gör debut på Malmöfestivalen och är specialiserad på japansk crossover i street food-anda. Nudelrätter som Niku Yakisoba, Buta Yakisoba och gyoza (dumplings) med grönsaksfyllning står på menyn. Andra nya food trucks är Reggae Juice som serverar goda och hälsosamma juicer och smoothies, Gaston & Vega som är inriktade på veganska hamburgare och Malmö Smokers Club som gör egentillverkad rökt korv och rökt tempeh. Mums! Bland matstånden får du inte missa dessa nykomlingar: Lupinta som gör smakrik tempeh på lupinbönor, cykelkafét Rebike som medverkar under namnet Karamba och bjuder på smarriga tacos och Okonomiyaki som frestar med japansk omelett i olika former!

Matsvinnsfestivalen
Hur gör vi för att minska matsvinnet och hitta sätt att använda den mat som slängs i onödan? Den frågan kommer att vara i fokus på matsvinnsfestivalen som äger rum på en del av mattorget på Gustav Adolfs torg. Arrangemanget görs av föreningen Hållbar Utveckling Skåne och projektet Rädda Maten och sträcker sig över hela festivalveckan. Genom samtal och föreläsningar belyser matsvinnsfestivalen olika teman så som klimatkrisen, hur olika kulturer resonerar kring matsvinn, hur mat värderas och hur vi förhåller oss till matsvinn i det egna hemmet. Dessutom gästar kocken Sahin Erdal från Malmöbaserade restaurang Bastard och visar hur du gör läckra pizzor på mat som annars skulle gå till spillo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.