Malmö Opera 5 Februari-Tolv roller söker en regissör

Ronny Danielsson är en av Sveriges mest kända musikalregissörer. Nu har han suttit modell för ett hyllningsporträtt tillsammans med några av sina skådespelare, utfört av konstnären Johan Falkman.

I många år har Ronny Danielsson radat upp succéer, inte minst här på Malmö Opera. Publiken har kommit och hänförts av uppsättningar som Jesus Christ Superstar, Les Misérables, Doktor Zjivago och Billy Elliot. Stjärnor som Ola Salo, Dan Ekborg, Sanna Nielsen och Marianne Mörck har hjälpt till att strö stjärnglans över hans verk.

Den välkända Malmökonstnären Johan Falkman har under en tid arbetat på en tavla med samlade porträtt av artister som regissör Ronny Danielsson har samarbetat med, de flesta på vår scen här i Malmö. Måndag 5 februari ska tavlan premiärvisas i samband med en unik vernissagekonsert.

På konserten uppträder de flesta av de avporträtterade artisterna. Och det är inte vilka artister som helst! Marianne Mörck, Lars Humble, Charlotte Perrelli, Lill Lindfors, Sanna Nielsen, Johan Rabaeus, Dan Ekborg, Maria Lundqvist och Lindy Larsson. Alla kommer de att sjunga något från de uppsättningar de gjort tillsammans med Ronny Danielsson, samt ett eget val.

Tavlan är bekostad av Eurofinans och skänks till Malmö stad. Efter vernissagekonserten kommer den att hänga i vår foajé.

Biljetterna släpps 12 januari kl 09 via Malmö Operas hemsida www.malmoopera.se. Vår bokningstelefon 040 20 85 00 är öppen vardagar kl 12-14 och Malmö Operas biljettkassa är öppen vardagar kl 15-18.