Mary Poppins ger mänskligheten hopp menar Emily Blunt

0

Den är otroligt hoppfull”, säger 35-åringen. “Jag såg inte om orginalet  innan vi började spela in uppföljaren då jag ville inte bli påverkad av Julie andrews ikoniska insats.  men den har etsat sig fast i mitt minne sedan jag såg den som barn.

– Denna  fantastiska idé om en osentimental nanny som sveper in en familjs liv och gör den harmonisk . Jag fann en stor tröst i detta när jag såg  filmen som barn avslöjar Blount. Det är visserligen 53 år sedan Robert Stevensons ursprungliga Mary Poppins svepte in på våra biografer med ett paraply i handen men musikalen har fortfarande det socker i botten som biopubliken längtar efter och behöver. “Världen är väldigt ömtålig just nu, och folk behöver en film med framtidshopp” menar Blunt.
Uppföljaren utspelar sig 1934 under tiden för den stora depressionen, där “det fanns ett djupt behov av  ett hopp som  bokstavligen skulle falla  ner från himlen”. Familjens barn, Jane och Michael, är nu vuxna. Men när Michael är med om en familjetragedi dyker Mary Poppins upp för att vara ett stöd. Uppföljaren är inspelad in närheten av Buckingham Palace, så den har en stark engelsk prägel. Blunt  dock gestaltar dock Mary Poppins på sitt eget sätt och är i mångt och mycket långt ifrån Julie Andrews tolkning av den excentriska barnvakten.
-.”Jag tog min version från böckerna, där hon är riktigt eccentrisk”, avslöjar 35-åringen. Där är hon  “galen. fåfäng och  nonchalant.

När Blount  fick rollen, erkänner skådespelerskan att hon var “skräckslagen”.”Jag var uppenbarligen väldigt exalterad, men sedan blev  jag skräckslagen då både Mary Poppins och Julie Andrews är sådana ikoner.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.