FLORIDA ÄR BILLIGAST OCH LUGNAST I JANUARI

0

 


Miami är mitt val då det är dags för  vinter-semester. I Januari är priserna som lägst och vädret är perfekt. På Gran Canaria är det oftast sandstormar. Thailand tar ett dygn att åka till och när du kommer fram skruvar du fram klockan så du får jetlag vid ankomsten. På Bali regnar det och i Europa är det för kallt. Los Angles är underbart men det är 30 minuters tågresa  till stranden om du bor i Hollywood. Dessutom är det riktigt kallt och farligt vid havet när solen går ner.
Miami är perfekt, du kan gå och cykla  överallt eller ta lokal bussen, den kostar bara kostar 25 cent. Dessutom är det oftast 22 grader på natten så du fryser aldrig.
Jag bor alltid på södra delen av ön, South Beach då det är som en egen stad där du inte behöver bil. På Miami Beach finns bara bostadskvarter, stranden och Collins Avenue. South Beach är mellan första och tjuofjärde gatan /first-24nd street. Om du har en budget på 40.000 för en två veckors semester så är det lätt att hitta hotell i South Beach. Det är också lätt att bli lurad då du bokar prisvärda hotell på Miami Beach och du måste ta taxi till South Beach. På Miami Beach är det bara “Resorts”, där du befinner dig på hotellet hela veckan. Utanför hotellet finns bara motorvägen. Bussen går sällan och hyra bil är ekonomiskt själv mord. På Jazz Hostel kan du få ett enkelrum för 100 dollar 5 minuter från Art Deco kvarteren.

Taxi 32 dollar
Dela transferbuss med andra som skall till South beach 20 dollar 

Länk till shuttlebussen >>

 BILLIGAST

Flygbussen /Airport flyer  från flygplatsen kostar 2.65 Dollar.  Följ skyltarna till Miami International Airport (MIA) Metrorail station.

Bussen går till Lincoln Rd., Washington Ave.

Länk till flygbussen>>

  Du går av på Washington/10th street om du vill bo på  Deco Walk eller om du väljer Jazz :  3rd and Washington . Bor du på Hotell tar du inte bussen eller hur ,då är det transferbuss eller taxi ;). Har du läst hur gatorna är uppbyggda vet du att du bor på 3rd and Collins , nästa parallellgata efter Washington.

Fler artiklar om Miami>> 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.