Michelin-restauranger skapar pop up restauranger på Tivoli i Köpenhamn – för att locka till sig fler svenskar

0

Det är inte varje dag som Tivoli kan erbjuda gastronomi på Michelin-nivå; men i sommar händer det.

Tivoli välkomnar restaurang AOC från Köpenhamn och KOKS från Färöarna, båda med två stjärnor i Michelin-guiden. De gör var och en en popup-restaurang i det japanska tornet i Tivoli under sommaren – AOC från 1 juni till KOKS tar över i mitten av juli till slutet av augusti. Menyerna är inte identiska med de från restaurangerna, men de kommer att ge en god inblick i de två kökens filosofi, stil och inställning till ingredienser.

Varje dag under Tivolis 177-åriga historia har det varit en ambition att kunna erbjuda Tivolis gäster ett brett utbud av kulinariska upplevelser. Tivoli har tidigare inrymt Michelin-restaurangerna Paul och Herman, och även om det inte kommer att vara permanent, är det ett stort nöje att kunna ge nöjesparkens gäster några unika middagsupplevelser på högsta nivå under sommaren när Restaurang AOC och KOKS under en period på knappt tre månader erbjuder gästerna delikatesser på Michelin-nivå.

Det kommer att finnas enklare menyer än de som finns på de två restaurangerna, men i gengäld kommer de också att nå en prisnivå som kommer att finnas tillgänglig för en bredare grupp Tivoli-gäster. På så sätt lever Tivoli upp till sin önskan att ge så många gäster som möjligt ,möjligheten att bekanta sig med gastronomi på högsta nivå.

Vi är stolta över att ha ingått ett partnerskap med två av de bästa och samtidigt mest innovativa restaurangerna i Norden, för vi vet att gäster hemifrån och utomlands är redo att resa långt för att uppleva denna utsökta måltid. Dessa två restauranger blir två nya fantastiska erbjudanden i den redan stora paletten av matupplevelser på Tivoli. Det nya partnerskapet är ett nytänkande både från restaurangerna och Tivoli och det slår ett slag för den sublima middagsupplevelsen till demokratiska priser, som många gäster nu kan se fram emot till till. “säger Tivolis direktör Susanne Mørch Koch

Restaurang AOC

Det kommer att vara AOC som först bjuder in gästerna i det japanska tornet. Restaurangen har två stjärnor i Michelin-guiden, och i ett antal år har det varit känt att vara ett av de bästa ställena att boka bord när nordiskt kök och klassiskt vin från översta hyllan ska gå upp i en högre enhet. Bakom AOC står den prisbelönta sommelieren Christian Aarø och toppkocken Søren Selin. Han och resten av AOC-teamet måste nu börja förbereda menyerna för popup-restaurangen. Det finns också planer på att göra en cocktail / vinbar med mindre portioner, AOC kan besökas från 1 juni till mitten av juli.

Sommaren 2021 kommer att bli mycket speciell. Det blir “Sommar i Danmark” där vi alla kommer att njuta av vårt eget land och dess underbara möjligheter. Därför ser vi fram emot att ge Tivolis sommargäster en extra gastronomisk åktur med AOC: s pop-up. i det japanska tornet “När vi fick idén att föra de goda, unika danska ingredienserna och den nordiska smaken till Tivoli, kunde vi inte säga nej.” säger Christian Aarø, från restaurang AOC .

KOKS

En av de hetaste platserna för gastro turister att resa till de senaste åren har varit Färöarna. Detta beror på en mycket speciell restaurang som heter KOKS. Även om restaurangen är isolerad i den råa, kuperade och frodiga terrängen på Färöarna, har inspektörer från Michelin-guiden lyckats hitta den, och 2019 fick restaurangen sin andra stjärna i guiden.

Tivoli är stolt över att ha lyckats locka KOKS till Köpenhamn från 9 juli till slutet av augusti. Kocken Poul Andrias Ziskas kök är baserat på skaldjur som de lokala fiskarna drar upp ur vattnet varje dag.
Förutom sjöborrar, hummer och andra delikatesser från havet spelar lamm också en viktig roll i det färöiska köket, och det gör
det hos KOKS också. Det är de traditionella konserveringsmetoderna som ger det färöiska köket sin distinkta karaktär. Fisk, lamm, valar och flera andra råvaror jäser i Färöarnas friska luft, och detta ger dem en smak som både KOKS och Tivoli ser fram emot att presentera. Och även om det inte kommer att vara hela menyn som serveras i restaurangen på Färöarna, kommer det att finnas en möjlighet att få en inblick i den färöiska matkulturen.

“KOKS nya inkarnation i Tivoli blir enklare, mer ödmjuk och billigare – men med samma organiska ingredienser, kreativa tekniker och uppmärksamhet på detaljer som har gjort KOKS till en av de bästa matupplevelserna i Norden. säger “Ägaren av KOKS Johannes Jensen .

“Det är ingen hemlighet att 2020 har varit ett svårt år för upplevelsebranschen och i synnerhet för gastronomin. Med samarbetet är vi på Tivoli tillbaka på den gastronomiska scenen efter en lång frånvaro med några av de bästa på internationell nivå. Vi kan här i Danmark vara stolta över att vi har några av de bästa kockarna i världen . säger Chefen för Nimb, Mikkel Ustrup

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.