Missad tandläkartid kostar 400 kr

0

Runt 70 000 planerade besök till Folktandvården Skåne blir aldrig av för att kunder uteblir.

Den 1 november införs enhetliga avgifter för vuxna som missar sin tid eller lämnar sent återbud.

– Trycket är stort för att få komma till oss på Folktandvården Skåne och våra tider är värdefulla. Om alla som får förhinder skulle avboka i god tid skulle vi kunna erbjuda fler tider till andra kunder, säger Marika Qvist, Folktandvården Skånes vd.

Från och med den 1 november inför Folktandvården Skåne nya avgifter för vuxna som uteblir eller lämnar sent återbud. Istället för en timkostnad blir det enhetliga avgifter vilket är tydligare och enklare för kunder och medarbetare att kommunicera och förstå. Uteblivet besök till tandsköterska kostar 200 kronor, tandhygienist samt tandläkare 400 kronor och specialisttandläkare 600 kronor.

– Vi vill såklart hjälpa och ta emot så många kunder som möjligt. Ett uteblivet besök innebär en tom tandläkarstol och längre väntetid för någon annan. Med färre uteblivanden ökar tillgängligheten till våra kliniker och fler kunder kan få behandling, berättar Marika.

Ett uteblivet besök är när en person missar sin tid eller avbokar den sent. För att slippa debitering för uteblivet besök ska man lämna återbud senast 24 timmar före besöket. För att komma ihåg sin tid får man som kund flera sms-påminnelser inför sitt besök.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.