Efter många månader av stenhård träning hade Malmös Operas egen uppsättning av den hyllande Musikalen Matilda äntligen premiär.

Vilken premiär ! Alla medverkande tar i ända från tårna och premiärpublikens rungande applåder får nästan taket att flyga av. Elisabeth Milton har lyckats med sin vision att göra Matilda lika bra som originalet men ändå lite bättre med sin egen kreativa ådra.

Matilda Gross som spelade Matilda på premiärkvällen, har en stor inlevelse i både sång och dans. Hon imponerar stort då hon även talar ryska med den ryska maffialedaren.

Matilda – Matilda Gross
Fotograf: Malin Arnesson

Joel Yebio som spelar Bruce visar på en stor skådespelartalang när han skall äta upp hela chokladkakan. Joel visar även att han har en stark röst som behövs i numret ”Upprorsungar.

Lavendel spelades på premiärkvällen av charmiga Thia Skogmar som med stor inlevelse och massor med humor berättade för den nyfikna publiken hur hon skulle smyga ner en ödla i rektorns vattenkaraff. Tillsammans med Alice Jönsson, Oliver Palm , André Persson Gintner, Sonja Holm, Siri Amundsen, Wilmer Franzén och Wilma Persson är alla fenomenala dansare och sångare.

Marianne Mörck som spelar bibliotekarien Fru Phelps ger tyngd åt rollen och visar att hon är en av Sveriges mest meriterade skådespelerskor.

Åsa Fång som spelar Matildas mamma  spelar Fru Wormwood på ett trovärdigt sätt utan att låta rollen slå över i lyteskomik. Michael Jansson är rolig med glimten i ögat, i sin roll som Matildas far, skojaren Harry Wormwood.  Matilda The Musical,  är som när Malmö Opera är som allra bäst. Med en superb orkester, bländande duktiga skådespelare och dansare.

INTERVJUER MED SKÅDESPELARNA I MATILDA >>

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.