Nötkorg med choklad och hemlagad glass

0
Nötkorg

 

Nötkorg med choklad och hemlagad glass

Portioner: 6

 Gör så här:

Ta ut degen och dela den i 7 skivor av vilka 3 skivor placeras på en bakplåt med bakpapper fördelat med ett avstånd, så att det kan växa. Baka i ugnen på 190 grader i cirka 5 min, tills de bubblar, men slutligen blir de inte mörka, utan den måste vara ljusa!

Var uppmärksam på dem under bakning. De tas ut direkt efter böjning och de mjuka kakorna formas över botten av ett glas eller en liten skål, beroende på om de vill ha dem långa eller mer plana.
De borde ligga och kyla på glaset för att få form.
Därefter bakas de tre sista kakorna och får samma behandling.
Glassen: Vispa äggulan vit och luftig med 80 g socker. Därefter vispas grädden och äggvitorna fast tillsammans med 2 tsk. socker.

Vispgrädde och äggvitan roteras försiktigt i massan och glassen hälls i en glassmaskin om du har en, och annars placeras den i en frys i 3-4 timmar. Här är det väldigt viktigt att röra varannan halvtimme under frysning, så iskristaller inte bildas.

När nötkorgarna är helt kalla, doppas botten med smält choklad uppvärmd under ett vattenbad med en liten tesked smör i (så chokladen är inte riven).   Strax före servering serveras en stor kula vaniljglass och dekorera med bär.

Ingredienser:

Nötkorgar:
60 g Smör
60 g Socker
60 g Ljussirap
60 g. Hasselnötter
30 g. Mjöl
100 g. Mörk choklad
Glassen:
2 st. Äggulor
2 st. Äggvitor
2 tsk. Socker
5 dl. Vispgrädde
1 tsk. Vaniljsocker
80 g. Socker
Topping: blåbär, björnbär eller annan färsk frukt beroende på säsong

1

Här kan ni som är våra läsare hitta spännande saker att laga till hemma.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.