Nu kommer Carmen till din teater

0

Nu kommer Carmen!

Världens kanske mest kända opera går på turné genom Skåne. Bland annat gästar föreställningen Landskrona, Helsingborg, Kristianstad, Ystad och Hässleholm

I slutet av augusti spelade Malmö Opera en turnéversion av Georges Bizets operaklassiker Carmen från en lastbil i Malmö. Bland annat gästade vi Rosengård och Möllevångstorget. Succén var total! 

Nu är scenografin skrotad och lastbilen tillbakalämnad. Vi har anpassat föreställningen till Skånes minsta scener och snart ger sig ensemblen och musikerna ut på vägarna igen. 

Malmö Operas turnéföreställning av Georges Bizets klassiker är inte som vi vant oss att se den. I den danska regissören Anne Barslevs uppsättning jobbar Carmen i en food truck. Don José är väktare och Escamillo använder namnet Toreadoren när han boxas. Den utspelar sig i dagens Sverige, i miljöer där vi alla rör oss. Men Georges Bizets musik är densamma – Seguidillan, Habaneran, Toreadorarian – örhängen som även de mest operaovana hört i filmer och i tv-program. 

Carmen sjungs av den prisbelönta mezzosopranen Emma Sventelius, född och uppvuxen i Lund. Benjamin de Murashkin har gjort den musikaliska bearbetningen och ensemblen leds av kapellmästaren och ackordeonisten Ida Løvli Hidle. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.