Nya antennfria radiobilar på Tivoli

0

”Sedan 1926 har radiobilarna, tillsammans med berg-och dalbanan, ballong-gungorna och , drakbåtarna varit bland de mest älskade nöjen på Tivoli.

Den 15 augusti var en mycket speciell dag på Tivoli, inte bara firade Parken sin födelsedag,  utan de gamla radiobilarna har också invigts efter att ha genomgått en stor makeover. De nya radiobilarna är antennfria och inspirerade av 1920-talets stil. Dessutom har de fått mycket mer utrymme att gasa på när de fartglada tivoligästerna  sitter bakom ratten och får köra på ett sätt som du aldrig får göra i trafiken.
Det var Pjerrot själv och Tivolis direktör Lars Liebst, som var ansvariga för att klippa bandet och testa Tivolis nya radiobilar, som invigdes i Parken den 15 augusti kl. 12:30.

De två var verkligen inte rädda för att sätta sig i en av de nyrenoverade bilarna, och för ovanlighetens skull tog tog Pjerrot över rodret från Lars Liebst för att kunna spinna loss med bakhjulen på körbanan. De omdesignade bilarna, som har blivit antennfria och har fått en helt  ny stil, godkändes, av Pjerrot som upptäckte  att hans vita kulör  hade färgat av sig på kostymen under den vilda färden. Lars Liebst var också mycket glad över att ha haft Pjerrot som chaufför.

”Det är fantastiskt att ha  så bra anställda som Pjerrot ,som vågar riskera nacken. Han sa till mig att han hade ett carte blanche för att kunna kasta sig  ut på banan  som man säger. Pjerrot förespråkar anarki, och det märks säger Tivolis direktör Lars Liebst.  Jag måste också säga att Jesper Kongshaugs ljus och  design har fått bilarna att ligga i nivå med den tekniska utvecklingen.

Vagnarna är designade som en blandning av en bil och en bison, och stämningen är inspirerad av ingen annan än Buffalo Bill.

Hittills har radiobilarna varit en av de mest populära attraktionerna på  Tivoli. De har ständigt ersatts, men konceptet har alltid varit detsamma att undvika att bli påkörd. Det fanns också flera glada Tivoli-gäster som var tvungna att be om en selfie med den berömda Pjerrot både före och efter resan. Radiobilarna blir säkert godkända av det unga Tivoli-gäng som invigde de helt nya bilarna, så Radiobilarna kommer garanterat att behålla sin plats som en av de mest populära attraktionerna .

Under de senaste fem åren har Tivoli investerat 200 miljoner danska kronor i speciellt designade nöjesområden. Enbart 2019 har 100 miljoner danska kronor spenderats på attraktionerna – främst på Fatamorgana och Kamelen. Den nya designen av Radiobilarna markerar en sommarsäsong som har varit lite över det normala och som förmodligen kommer att ge många fartglada Tivoli-gäster många roliga stunder på körbanan, där vad som helst kan hända.

Radiobilarna flyttar in i den nya Jackpot-byggnaden. Nästa uppdatering kommer att vara berg-och dalbanan Odinexpressen, som kommer att ersättas av berg-och dalbanan Milky Way. Det byggs för glatta livet för att få den klar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.