Öppna mina ögon – ny singel med Uno Svenningsson på fredag.

0

I våras fick vi ett första smakprov av Unos kommande album, singeln ”När Natten Lindar Sig Runt Mig”. Det gav mersmak och nu kan vi äntligen presentera Uno i sitt första samarbete med producenten Lars Halapi. På fredag är det äntligen dags för en ny singel och valet föll på låten ”Öppna Mina Ögon” – en varm och stämningsfull låt om längtan efter klarsynthet och vikten av att kunna blicka framåt. Vad passar bättre efter det här märkliga året, vi behöver alla känna att vi kan blicka framåt mot en tid där vi förhoppningsvis snart kan återgå till en någorlunda normal tillvaro.

Lars Halapi – gitarristen som blev en framgångsrik och flerfaldigt grammis nominerad producent, har en gedigen erfarenhet, och har arbetat med många av våra största artister som bla. Bo Kaspers Orkester och Sophie Zelmani. Han har samlat några av de finaste musikerna, och medverkar på låten gör Thomas Axelsson – bas, Peter Korhonen – trummor och Lars Halapi spelar själv gitarr, piano, keyboards och slagverk. Text och musik av Uno Svenningsson och Lars Halapi.

Låten är inspelad och mixad i ”Almost Heaven Studio”, Österlen av Lars Halapi och mastrad av Christofer Stannow/Cosmos Mastering.

”Sitter här med en kopp kaffe och kikar ut genom fönstret och kan nu meddela att mitt nya album är klart. Jag har skrivit plattan tillsammans med legendariske Lars Halapi i hans studio på vackra Österlen, och första låten som kommer ut heter ”Öppna mina ögon”. Det har varit ett rent nöje och mycket inspirerande att få lära känna och jobba ihop med Lars som även producerat och mixat plattan.” säger Uno Svenningsson.

Om UNO:
Uno Svenningsson har har en lång och framgångsrik karriär både som soloartist och i bandet Fredá där man bland annat mottog en Grammis 1991 i kategorin ”Årets rockgrupp”.

Unos soloäventyr påbörjades 1994 med det självbetitlade albumet ”Uno” där bland annat låtarna ”Under ytan” och ”Tro på varann” – en duett med Eva Dahlgren – direkt blev stora hits.

Därefter har det blivit hela åtta album, och många radiohits som ex ”Vågorna”, samt mängder av lovordade och uppmärksammade turnéer.

2017 medverkade Uno Svenningsson i ”Så mycket bättre” på TV4 som föranledde ett stort genomslag hos den stora och kärleksfulla publiken. Strax efter TV-succén släpptes Unos senaste album ”Andras sånger” vilket följdes av en bejublad turné där både egna låtar och tolkningar framfördes, inte minst den stora hiten ”Du kommer ångra det här”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.