Spunsugar släpper äntligen sitt debutalbum

0
Spunsugar2020 Foto. Charlie Wedin

Många fick upp öronen för Malmöbaserade Spunsugar i samband med deras debut EP “Mouth Full of You” som släpptes förra året.

Shoegaze-trion har hittills i år gett ut 2 singlar vilka har gjort förväntningarna inför debutalbumet “Drive-Through Chapel” skyhöga. Först kom “Happier Happyless” som fick bloggare över hela världen att applådera åt deras förmåga att utveckla och väva in elektroniska influenser i shoegaze-genren. Den andra singeln “Run” stampade hårdare på distpedalen och ökade tempot, utan att slarva bort gudabenådade melodier. Tredje, och kommande, singeln “Belladonna” är ett allsångsanthem om döden.

Spunsugars debutalbum är fyllt till brädden av intensiva gitarrdrivna känslostormar från den frikyrkliga småstaden. Spunsugar är snabbare och mer intensiva än många av deras shoegaze-gelikar och tillsammans med elektroniska trummor gör att de kan jämföras med band som Curve, Swervedriver eller Ringo Deathstarr.

Albumet är producerat av Joakim Lindberg, Studio Sickan i Malmö, som utvecklat soundet och töjt på gränserna för hur dagens gitarrdrivna post-punk förväntas låta. Resultatet “Drive-Through Chapel” är ett av de mest energifyllda och intensiva albumen i Adrian Recordings katalog.

Spunsugar består av Cordelia Moreau, uppväxt i ett frikyrkligt hem i en småländsk småstad som med sin kärlek till obskyra filmer fyller låttexterna med popkulturella referenser, Elin Ramstedt, bonddottern med den direkta rösten och förmågan att skriva gitarriff, och Felix Sjöström, ett trailer trash instrumentalist-geni med rötter i all slags metal. De utgör var och en obytbara beståndsdelar i Spunsugar och är varandras bästa vänner.

“Vi är avkommor till bönder, bibelbältets-fundamentalister och trailer trash. Det är de referenserna vi har och det är det som har format vårt sound.”
– Spunsugar

Förhandsbeställ albumet på vinyl här: https://adrian-recordings.myshopify.com/products/spunsugar-drive-through-chapel-vinyl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.