Petter Släpper Organiska Albumet Varholmsgatan

0

Idag släpper Petter sitt 14:e fullängdsalbum Varholmsgatan.

Det innehåller singlarna “Astronaut” (Varholmsgatan sessions) feat. Maja Francis och “Dom får mig aldrig levande” feat. Thomas Stenström samt 9 helt nya låtar. Albumet gästas även av artisterna Annika Norlin, Joel Alme och Martin Elisson från Hästpojken m.fl.

Under hösten 2019 spenderade Petter många dagar och nätter på Varholmsgatan i Göteborg, den gata som även kom att ge namn till det nya albumet. Där ligger studion i vilken producenten Mattias Glavå (Annika Norlin, Franska Trion, Håkan Hellström, Hästpojken) som har producerat skivan sitter. Det är andra gången de jobbar tillsammans, första var på Petters album Skeppsholmen från 2016. På albumet Varholmsgatan har låtarna ett mer organiskt sound än vad vi hört från Petter tidigare.

LYSSNA HÄR: https://lnk.to/PetterVarholmsgatan

“Jag började nog den här skivan ganska vilsen men under resans gång har allt gått från klarhet till klarhet. Det här är enligt mitt eget tycke en stark skiva men den är såklart annorlunda. Kanske därför jag är så stolt. Att det är en annorlunda skiva är mitt sätt att gräva där jag står, att växa, åldras och mogna med musiken. Jag har gjort 20 stenhårda år i den här musikvärlden och efter dessa år har jag klippt mycket som jag kan känna ibland låser mig kreativt, jag känner mig väldigt fri nu.” – Petter.

Petter har under sina drygt 20 år som artist varit en av Sveriges mest älskade och uppskattade artister. I höstas gjorde han återigen succé då han tio år senare återvände till Så Mycket Bättre och framförde hyllade nya tolkningar som spelats snart 20 miljoner gånger på Spotify. Under våren påbörjades hans hyllade vårturné En kväll med Petter där man fick följa hans resa geonom musiken och livet, ackompanjerat av en orkester. Pga corona är turnédatum framflyttade, likaså den inplanerade sommarturnén med Miss Li och Magnus Uggla.

LÅTLISTA – Varholmsgatan

“Dom får mig aldrig levande” feat. Thomas Stenström
“C’est la vie”
“Barnängens ängar” feat. Joel Alme
“Natten” feat. Eye-N-I & Franska Trion
“Tågkorridor”
“Fri”
“I Bruset” feat. Martin Elisson
“Tiden klämtar”
“Vart dagen än tar oss” feat. Alex Shield
“Horisonten” feat. Annika Norlin
“Astronaut (Varholmsgatan version)” feat. Maja Francis

FÖLJ Petter: Instagram I Facebook

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.