Pizza Världsmästaren Mike Arvblom ger dig sitt bästa pizza recept

0

Pizzadeg
1 kg mjöl
2 tsk havsalt
2 g färsk jäst
1/2 brunt socker
2 msk extra jungfruolja
650 ml Vatten vid 37 grader

De flesta använder sig av mycket jäst i degen, resultatet blir att koldioxid byggs upp snabbt vilket inte tillåter att alkoholen byggs upp i degen, vilket är viktigt för smak. Det är bättre att tillsätta mindre jäst och låta degen stiga en längre tid, vilket kommer att se till att den alkohol som behövs från jästen som kommer att byggas upp och ge degen smak.

Värm upp vattnet till högst 45 grader
,
vid 60 grader kommer den färska jästen att dö. Den bästa temperaturen för vatten är 37grader .
Börja med varmt vatten vid 37 grader i en skål och blanda i jästen och se till att jäst är upplöst i vattnet och tillsätt sedan socker, salt plus olivolja och blanda igen sedan blanda du sist i mjölet.
när du är färdig täcker skålen med en fuktig trasa eller plastfilm i ca 2 timmar eller till degen har jäst till dubbla storleken. Ta och gör bullar som väger ca 220-230 gram och täck dem i plastfilm och låta degen stiga en sista gång tills de jäst till dubbel storlek
(ca 2 timmar)
.sätt degen i kylskåp över natten
.Degen kommer att vara klar att användas nästa dag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.