Premium chokladen Godiva är en bluff

0

Den Belgiska premium chokladen med anor från 1926 lägger allt krut på en vacker förpackning och flotta affärer. Sanningen är att innehållet är nästan sämre än Marabou och ändå tar de rejält betalt för sin påhittade kvalitetschoklad. 2019 fick Godiva nya ägare i form av en gigantisk Turkisk koncern som är kallhamrade affärsmän. Deras ljuvliga chokladtryffel och ganache  som skall bestå av vispgrädde, mörk choklad och smör  består av matolja och socker.


200 gram Marabou kostar under 20 kr men innehåller samma saker. 

Även Thornton som på 70 talet var en exklusiv choklad och hade sitt flaggskepp i Covent Garden i London  har blivit uppköpt av en jättekoncern och förvandlats till en lyxig bluffchoklad. De har dock behållt prislappen. Har ett varumärke ett gediget rykte så kan man lura i kunderna att det fortfarande är samma högkvalitativa choklad som tidigare. Belgisk choklad från 1926, blev Turkisk matolja.Man lägger ner otroligt mycket jobb på att den skall se ut som Premiumchoklad men ingredienserna är bara palmolja, socker och glykossirap. En julkartong kostar 375 kr med 16 bitar .Ingenstans på kartongen står det hur mycket den väger. 
När jag ser på deras julreklam så kan jag inte annat än imponeras över hur skickligt de marknadsför skräp. Men de flesta kunder köper namnet inte chokladen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.