Prince of Egypt gästspelar på Konglige Danske Teater 21/06 – 21/07 2019

0
Fotograf: Sören Malmose

Prinsen av Egypten (originaltitel: The Prince of Egypt) är en amerikansk animerad familjefilm från 1998i regi av Brenda Chapman, Steve Hickner och Simon Wells.

Filmen baseras på den bibliska historien om Mose, som beskrivs i Andra Moseboken. Vissa saker i filmen stämmer inte överens med Gamla Testamentet till fullo, till exempel att det är Faraos drottning, i stället för hans dotter, som finner Mose, och att Mose i filmen först inte vet om sin hebreiska bakgrund, medan han i Gamla Testamentet är fullt medveten om den från början.

Prinsen av Egypten blev den tidens mest succéfyllda tecknade icke-Disneyfilm. Den prisades för animationen, musiken och röstskådespelarnas prestationer. Med sina över 218 miljoner dollar i inkomst blev filmen den andra tecknade icke-Disneyfilmen att tjäna in över hundra miljoner dollar, efter att The Rugrats Movie blev den första. Filmens succé ledde till att den fick en föregångare som släpptes direkt på video: Josef: Drömmarnas Konung.

Prinsen av Egypten tilldelades en Oscar för bästa sång, för låten “When You Believe” framförd av Mariah Carey och Whitney Houston. Den nominerades även för bästa filmmusik – musikal eller komedi men förlorade mot Shakespeare in Love.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.