Programmet för sommarscen är klart

0

Sommarscen pågår från 15 juni till 8 augusti. Alltid under bar himmel och alltid  fri entré.

– Vi vill väcka nyfikenhet för scenkonst och film, och göra den mer tillgänglig. Trösklarna är låga, det är bara att slå sig ner i gräset och njuta. Eller dela paraply och digga loss, säger Anna Novovic, konstnärlig ledare för Sommarscen Malmö.

Hela Malmö
Malmö växer med varje Sommarscen och i år tar vi er till mängder av nya spelplatser. Holma torg, Millennieskogen, Stapelbäddsparken, Nobeltorget, Värnhemstorget, Ödetomten Annelund, Heleneholms IP, Lastkajen på Bragegatan, Garnisonsplanteringen i Kirseberg, Hermodsdalsparken och Törnrosen. Totalt 51 platser runt om i vår stad.

Vi återvänder till Malmö Museers Borggård med ett program som tilltalar både de yngre och våra seniorer. Vad sägs om lokala Ebrain, Jëlly och Rahimic? Anna-Lotta Larsson, operett-singalong samt Gustaf Norén som bland annat tolkar Fröding?

Världsvant
Givetvis har vi även bjudit in världen till Malmö och i år från hela 21 länder. Det blir svängigt, vackert och härligt maffigt.

– Den internationella musiken är en viktig del av vår identitet. Efter många års försök har vi äntligen fått till bokningar med afrobeatkollektivet Antibalas från Brooklyn och Les Amazones d´Afrique som består av några av Västafrikas främsta musiker. Vi presenterar även ett unikt vokalt utbyte och samarbete mellan legendariska sång och dansgruppen Mahotella Queens från Sydafrika och Malmöbaserade Klubbkören, säger Anna.

Barn & familj
I barnens egna parker möter vi vår yngsta publik med teater, dans och musik om allt från att längta efter en hund till ljudens oändliga universum. Det blir fingerfärdig magi i ett rasande tempo med Malin&Zink, rädslor utmanas med coola monster, spöken och fet rockmusik hos Skräckkabinettet, korans magiska värld utforskas med Sousou och Maher Cissoko för att bara nämna några.

Hisnande och jordnära
Som vanligt har vi mängder av spännande och sinnliga akter i programmet. Hisnande akrobati med katalanska Envá, halsbrytande dokumentären Free Solo, danssafari med Nya Rörelsen, stumfilmen Häxan liveackompanjerad av Matti Bye och Lau Nau på platsen där Malmös häxor brändes på bål, och inte minst banbrytande dans med lokala Persa och The Shake Down. Andra russin i kakan är Författarscen i samarbete med Stadsbiblioteket med giganterna Susanne Brøgger och Marianne Ahrne, återbesök av Malmö Opera på lastbil, Nya Friska Tage med Kalle Lind och Mimi Terris, Suuz med videotopplistan med mera, med mera!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.