Pumpasoppa med färskost

0

Pumpasoppan är god som snabblagad vardagsmat men också given till Halloween, kanske som förrätt?

Denna färgglada måltid innehåller massor av vitaminer och med färskost i soppan blir den både krämig och mättande. Servera gärna med ett gott knäckebröd toppat med färskost, krasse och champinjoner.

Gör så här

Skala löken och skär den i bitar och skala vitlöken och finhacka den. Skala och kärna ur pumpan, skär den i bitar.

Fräs pumpa, lök och vitlök i olivoljan i en kastrull på låg värme några minuter.  
Tillsätt buljong och koka försiktigt ca 15 minuter. Tillsätt färskosten och koka upp.
Starta timer

Mixa soppan med en stavmixer. Smaksätt med salt, peppar och några droppar saft från citronen.

Till servering: Servera soppan med knäckebröd med ört- och vitlöksfärskost toppad med hyvlade champinjoner och krasse.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt färskosten mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Näringsberäkningen är exkl serveringsförslag.

Ingredienser

  • 1 gul lök

  • 1 vitlöksklyfta

  • 500 g skalad urkärnad pumpa (gärna butternutpumpa)

  • 2 msk olivolja

  • 6 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)

  • 200 g naturell färskost

  • salt

  • peppar

  • 1/2 citron

Till servering

  • knäckebröd

  • färskost (gärna ört- och vitlöksost)

  • hyvlade kastanjechampinjoner

  • krasse

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.