Att få gå till jobbet varje dag  och vara i kreativa miljöer är en drömroll för mig .

0

Richard Söderberg är Operettsångare by day and Superhero by night

 – Att jag får vara här det kräver lite superkrafter. Det behövs väldigt speciella personer för att kunna göra operett. Man behöver vara en Operasångare, man måste vara en skådespelare som skall kunna leverera repliker och man behöver ha timingen som Loa och Marianne och hela det här gänget besitter. Det är underbart att få jobba med gräddan av de svenska operettaktörerna säger Richard belåtet.  

Hur beskriver man bäst din karaktär Vän av Ordning ? 

Han är en sådan person som vi alla har stött på, som skriver arga lappar i tvättstugan. Som talar för andra utan att ha blivit ombedd.
Allt skall vara så tydligt och korrekt som han tycker att det skall vara . Istället för att bara följa med flödet och leka . Det tar inte många sekunder i föreställningen innan han ballar ur . 

Operetten  skall vara  fylld av ironi och galenskaper,. har du spelat komedi tidigare ? 

Jag har spelat  ganska mycket operett på andra scener. Jag har  t.ex spelat operett i Ystad i 6 år i rad . jag har även gjort operetter på andra teatrar .Det är underbart att Malmö Opera  som var  Europas Operetthuvudstad  under 60 -70 talet  åter har tagit på sig ledartröjan för operett. Jag är så stolt och glad över att det satsas helhjärtat på en klassisk operett.

Malmö Opera kommer att  uppdatera Orfeus med aktuella händelser . har du varit med om det någon gång tidigare att man gör det i en föreställning ?

Operetterna  som jag gör i Ystad, skriver jag från scratch . Så vi börjar från början med texten . Jag har gjort massor med operetter på detta viset precis som Anders T Ohlsson gör i Malmö Operas uppsättning av Orfeus i underjorden . Man måste sätta operetten i dagens kontext och samtid. Operett handlar nämligen om att vara den genren som sticker i makten och belyser vår samtid. 

Vad är ditt bästa knep för att hålla sig på benen under vintern ?

Att lyssna på mycket operettmusik . Att njuta och att må bra och det  gör jag av att spela och att lyssna på Operetter. 

Har du någon drömroll ?

För mig handlar det mer om drömsammanhang än om en drömroll . En sammanhang där jag är på en bra en bra scen  med bra folk .Att få gå till jobbet varje dag  och vara i kreativa miljöer är en drömroll för mig .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.