En egen läkare för personer i karriären

0

 

För flera år sedan hade vi tur om en smartwatch spårade mer än grundläggande aktivitetsmått.

 På senare tid har dock företag som Apple, Fitbit, Garmin och Withings – med risk för att låta kliché – drivit gränserna för vad bärbar teknik kan vara.

Withings ScanWatch inkapslar den idén. Det erbjuder ett EKG och pulsoximeter av medicinsk kvalitet som inte bara hjälper bärare att spåra deras dagliga hälsostatistik utan också meddelar dem om potentiell sömnapné och AFib varningsskyltar.

Du kanske är snabb att skriva av Withings ScanWatch som en “specialitet” bärbar, men jag uppmanar dig att tänka om den uppfattningen. Det är en av mina favoritplagg de senaste åren och en viktig anordning för dem som kan drabbas av allvarliga förhållanden. Läs vår fullständiga Withings ScanWatch-recension för att ta reda på varför.

Om den här granskningen av Withings ScanWatch: Jag använde Withings ScanWatch i 10 dagar med programvaruversion 1471. Withings ScanWatch granskningsenhet tillhandahölls till Android Authority av Withings. Trots att enheten har granskats i USA kommer ScanWatch endast att finnas tillgängligt i Europa från och med den 7 september. Tillgänglighet i USA kommer att meddelas vid ett senare tillfälle.

Varför skulle du bry dig om ScanWatch?

Sömnapné och förmaksflimmer (AFib) drabbar miljoner människor varje år. Dessa tysta mördare blir ofta odiagnostiserade, eftersom det har visat sig svårt att identifiera symtom på dessa problem med vanliga konsumentartiklar – särskilt när de inte är närvarande vid ett läkarbesök.

Om du alls är orolig för att du upplever andningsstörningar eller AFib är det första du bör göra att träffa en läkare. Överväg sedan att köpa en Withings ScanWatch. ScanWatch är den första hybridklockan någonsin som kliniskt validerats för att meddela användare om tecken på AFib och andningsstörningar över natten. Det har fått CE-medicinsk certifiering i Europa för AFib-detektion (via EKG- och PPG-sensorer) och för SpO2-mätning. (CE-godkännande för upptäckt av sömnapné kommer senare i år.) Det granskas för närvarande av FDA i USA och förväntas starta med godkännande under Q4 2020.

TL; DR, det här är mycket mer än din genomsnittliga hybrid smartwatch. Det är ett anmärkningsvärt steg upp från Withings tidigare erbjudanden, som Steel HR . Det lägger till en EKG-skärm av medicinsk kvalitet, pulsoximeter, 24/7 pulsmätning och månadslängd på batteriet.

Design: Svår att slå den här byggkvaliteten

withings scanwatch recension klockans ansikte tid på handled 3

Hybrid smartklockor

har fördelen att blanda i mer än typiska smartklockor. Om det inte var för skärmen som ibland tänds kanske de flesta tror att det här är en vanlig analog klocka.

Withings ScanWatch är underbart. Allt – det medföljande FKM-bandet, fodralet i rostfritt stål, det minimalistiska designspråket – ser ut och känns otroligt premium. Det är den mest omfattande Withings-enheten jag någonsin har använt och den mest bekväma hybrid-smartklockan jag kan minnas.

Det här är en underbar klocka.

Withings har gjort det bra att göra några av sina tidigare hybridklockor snygga även om de är gjorda av billigare material . ScanWatch är dock tillverkad av 316L rostfritt stål och har en safirglasdisplay, vilket innebär att det blir svårt att repa. På grund av dessa högkvalitativa material var jag inte lika orolig för att ScanWatch spricker eller repas när jag tränar som jag har gjort med tidigare Withings-enheter.

Den finns i två storlekar, 38 mm och 42 mm. Jag använder 42 mm-modellen, vilket passar min medelstora handled ganska bra. Det är mycket tyngre än jag förväntade mig. 83 g-vikten var svår att vänja sig vid först, men nu märker jag sällan klockan på min handled.

Jämfört med andra enheter som Steel HR har ScanWatch en större, ljusare PMOLED-skärm. Det är svartvitt och ganska lågt, men det är tillräckligt bra för enkla meddelanden eller för att kolla EKG-avläsningar i realtid. Jag önskar att det var lite ljusare; det kan vara svårt att se i direkt solljus.

withings scanwatch review pulssensor

Det finns en omgivande ljussensor ombord, och skärmen har lyft-till-väck-funktionalitet. Jag önskar dock att jag kunde öka känsligheten. Displayen gillar att stanna kvar då och då om jag inte slår handleden tillräckligt hårt under ett träningspass eller när jag är vid mitt skrivbord.

ScanWatch har också en vridbar krona på höger sida av fodralet. Det känns också trevligt att använda och är en fin stand-in för bristen på en pekskärm.

Withings annonserar 30-dagars batteritid för ScanWatch. Det är fullt möjligt att få 30 dagar av en enda laddning, men du måste vara försiktig med vilka funktioner du aktiverar. Jag använde ScanWatch med lyft-till-väckning och automatisk ljusstyrka aktiverad, andningsskanning inställd på automatisk och sex spårade övningar, och jag hade ungefär 11% batteri kvar efter 10 dagar. Beviljas, det här var min första vecka som jag använde enheten, så jag kollade på inställningarna och finjusterade enheten mycket mer än jag normalt skulle göra. Jag förväntar mig att batteriets livslängd förbättras lite med tiden. Det är dock fortfarande långt ifrån den annonserade månadslånga batteritiden.

Lyckligtvis, om batteriet träffar noll, startar energisparläget. Du kan sedan använda ScanWatch i ytterligare 20 dagar. Det kommer fortfarande att hålla koll på tiden, liksom dina steg och sömn.

Withings ScanWatch granskning: Hälso- och fitnessspårning

 Innan du ens överväga att köpa en at-home EKG-monitor eller en enhet för att meddela dig om natten andningsstörningar, är det oerhört viktigt att träffa en läkare – speciellt om du redan upplever hjärtproblem. Withings ScanWatch bör användas för att hjälpa dig att hålla ett öga på din hjärthälsa, men bör inte ersätta dina läkarbesök. Dessutom  visar forskning  noggrannheten hos handledsbaserade EKG kanske inte är jämförbart med traditionella EKG i vissa fall, så gör din läsning och kontrollera med din läkare innan förlita sig på en handled EKG.

Jag bad Withings att kommentera ScanWatchs EKG-noggrannhet jämfört med traditionella EKG-skärmar. Matthieu Menanteau, produktchef på Withings, förklarade:

Precis som Move ECG har ScanWatch kliniskt validerats för AFib-detektering. Vi genomförde vår valideringsstudie vid Centre Cardiologique du Nord och Hôpital Européen Georges-Pompidou där ScanWatch jämfördes med branschens guldstandard, ett 12-avlednings-EKG. Resultaten lästes blindt av tre oberoende kardiologer för att jämföra noggrannheten med guldstandarden. Studien bekräftade ScanWatchs noggrannhet, jämfört med industristandarder, och enheten har fått CE-märkning för medicintekniska produkter.

En av ScanWatchs huvudfunktioner är den inbyggda EKG-bildskärmen (medicinsk klass). Om du läser min Withings Move EKG-recension är det en liknande inställning. Bläddra igenom klockans gränssnitt tills du hittar EKG-ikonen och tryck sedan in kronan. Placera fingret på klockans ram (en av tre elektroder i ScanWatch) och håll dig still i 30 sekunder. Du ser din inspelning rulla förbi på klockans display. Du kan också se din inspelning rulla förbi i realtid om Health Mate-appen är öppen på din telefon. Det är mycket kul att titta på.

withings scanwatch ecg

Dina EKG-resultat skickas omedelbart till din telefon. Klicka på EKG-mätningen och du kan spela upp inspelningen om du behöver fokusera på ett visst område. I mitt fall fick jag meddelandet “Den här inspelningen visar inte tecken på förmaksflimmer.” (Vilken lättnad.)

Din hjärtfrekvens måste vara över ett visst tröskelvärde för att din EKG-inspelning ska hålla fast. Min vilopuls är vanligtvis mellan 49-52 bpm, men den måste alltid vara över 50 bpm för att spela in ordentligt. Lyckligtvis meddelar ScanWatch dig om din hjärtfrekvens regelbundet verkar för hög eller för låg, eftersom det kan indikera varningssignaler om bradykardi eller takykardi. Även med en lägre hjärtfrekvens än normalt, fick jag aldrig en av dessa aviseringar.

Här är den bästa delen. När du har spelat in ditt EKG kan du snabbt dela en PDF av din inspelning eller en fullständig hälsorapport med din läkare. Det tar ungefär två sekunder att generera en rapport och du kan skicka den via e-post, dela den eller ladda ner den till din telefon. Det kunde inte vara enklare.

Tänk på att ScanWatch kan upptäcka tecken på AFib, men inte andra arytmier.

Läs mer: EKG: Vad är det och varför spelar det någon roll?

withings scanwatch recension spo2 sensor pulsoximeter

ScanWatch levereras också med en pulsoximeter av medicinsk kvalitet för att mäta syremättnadsnivåer (SpO2). Många andra bärbara produkter på marknaden har nu SpO2-sensorer, men det är trevligt att se Withings inkludera en på ScanWatch. Normala SpO2-avläsningar faller mellan 90-100%. Gruvan kommer in från 96-98%. Du tar en SpO2-avläsning på samma sätt som du tar en EKG-avläsning. Hitta SpO2-ikonen på klockan, välj den och håll fingret på ramen i 30 sekunder medan du står still.

Det är bara för avläsningar på begäran. ScanWatch använder också pulsoximetern för att upptäcka andningsstörningar medan du sover . Withings kallar detta Andningsskanning. En andningsskanning övervakar din syremättnad över natten för att upptäcka varningstecken på apnéepisoder (sömnapné). Du kan ställa in att den ska spelas in i tre lägen. Alltid på-läge utför en andningsskanning varje natt och minskar ScanWatchens batteri kraftigt. Autoläge (rekommenderas av Withings) skannar tre nätter i rad i början av varje kalenderkvartal och meddelar dig en dag tidigare om du vill planera om. Du kan också stänga av SpO2-övervakning.

CE (och så småningom FDA) godkännande för andningsstörningar är en stor sak.

Andningsskanningen mäter din hjärtfrekvens, hjärtfrekvensvariation, andningsfrekvens och syremättnadsnivåer. Denna kombination ger förmodligen en exakt översikt över hur många andningsstörningar du upplevt över natten. Jag har alltid fallit i kategorin ”få”, men Health Mate ger dig information om vad du ska göra om du skulle uppleva fler andningsstörningar än normalt. 0-30 störningar faller i kategorin “få”, 30-60 klassas som “måttlig” och 60-100 klassas som “hög”. Det finns också test i appen du kan ta (Epworth och STOP-Bang) om du vill undersöka din sömnighet dagtid.

För vissa människor kan vikten av att ha tillgång till en enhet som potentiellt kan varna dig för symtom på sömnapné inte överdrivas. Detektering av sömnapné är för närvarande inte tillgängligt i många konsumentkläder. Och när Q4 kommer, kommer ScanWatch att vara CE-certifierad för att upptäcka sömnapné. Det är stora nyheter.

Utöver detektering av sömnapné registrerar ScanWatch din sömntid, djup, regelbundenhet och avbrott över natten. Den kombinerar alla dessa mätvärden för att skapa en sömnpoäng från 1-100. Withings sömnresultat har varit perfekt för mig och siffror verkar stämma överens med min andra favorit sömnspårare, Fitbit Charge 4 . Och medan ScanWatch ger dig djup och lätt sömnanalys utelämnar den REM-sömn. Withings säger att dess bärbara datorer inte kan spåra det måttet just nu. En udda försummelse, för att vara säker, eftersom detta är samma företag som tillverkar avancerade sömnspårningsmattor .

Withings ScanWatch är också en fitnessspårare . Den kan spåra över 30 sportprofiler totalt och stöder automatisk spårning för promenader, löpning, simning och cykling. Daglig statistik finns i Health Mate-appen. Du kan se dina steg tagna, körd sträcka, kaloriförbränning och golv klättrade tack vare höjdmätaren.

withings scanwatch granskning av hjärtfrekvens med hälsokompis-appen

Det finns också en optisk pulssensor ombord som erbjuder kontinuerlig spårning hela dagen. Den spelas in var 30: e minut. Health Mate gör ett bra jobb med att inte bara visa din dagliga hjärtfrekvens, utan när som helst registrerade ett lägre eller högre än genomsnittet.

Jag testade ScanWatchs pulssensor mot Garmin Fenix ​​6 Pro och Wahoo Tickr X bröstband under en 5,3 mil lång körning. Se skärmdumparna nedan.

En knapp styr allt

I själva klockan har vi ingen pekskärm så klart så den enda knappen är den på sidan och den kan du genom att trycka och snurra på använda för att till exempel starta en träning, ändra inställningar eller mäta ditt ekg, puls eller blodets syresättningsnivå.

Du gör detta med en kombination av snurr, tryck och att hålla inne knappen och särskilt med den lilla skärmen så blir översikten lidande. Du kan behöva snurra och trycka många gånger innan du hittar rätt och det känns lite som att använda en miniräknare i en klocka eller att skriva textmeddelanden på en riktigt gammal mobiltelefon, då man fick trycka fram varje bokstav genom upprepade tryck på sifferknapparna. Det går, funktionerna finns där, men man drar sig för att göra det.

Jag testade ScanWatchs pulssensor mot Garmin Fenix ​​6 Pro och Wahoo Tickr X bröstband under en 5,3 mil lång körning. Se skärmdumparna nedan.

withings scanwatch recension pulsgivare skärmdumpar

Upp och ner: Wahoo Tickr X, Garmin Fenix ​​6 Pro, Withings ScanWatch

Övergripande medelvärden stod snyggt upp mellan de tre enheterna. Tickr X registrerade i genomsnitt 151 bpm, Fenix ​​6 Pro-genomsnittet var 154 bpm och ScanWatchs var 157 bpm.

ScanWatchs högre siffror återspeglas i de flesta jämförelsepunkter under hela träningen. Jag stannade vid ett trafikljus vid ~ 31-minutersmarkeringen, som du kan se i det första stora doppet i alla tre skärmdumpar. Tickr X registrerade en lägre hjärtfrekvens på 115 bpm vid denna tid, ScanWatch spelade in 122 bpm, och Fenix ​​6 Pro spelade in mycket högre 129 bpm.

ScanWatch överrapporterade några siffror jämfört med Tickr X mot början av träningen, men efter tio minuters markering tycktes saker och ting ha planat ut.

Efter det här träningspasset och några andra under den senaste veckan är det uppenbart att ScanWatchs pulssensor har kunnat hålla jämna steg med de större spelarna. Noggrannheten kommer sannolikt att vara tillräckligt bra för de flesta. Health Mate kan också skicka data till Google Fit , Strava, RunKeeper och mer om du redan har investerat i en annan fitnessplattform.

Åh, och ScanWatch kan inte ansluta till externa pulssensorer, så du måste spåra med den inbyggda om du går på en övning.

withings scanwatch granskning löptid träningspass

ScanWatchs pulssensor kan vara korrekt, men löpare kanske vill leta någon annanstans. Det finns inte mycket analys efter körning i Health Mate-appen. Du får varaktighet, avstånd, takt, kcals och pulszoner, men inte mycket annat. Du får också en karta över ditt träningspass och delar om du aktiverar ansluten GPS .

Withings utvärderar också din konditionsnivå via VO2 max-uppskattningar i Health Mate- appen . Du får bara poäng (från 17-60) om du regelbundet använder ansluten GPS för dina körningar.

Att spåra hälsotrender kunde inte bli bättre med Health Mate. Appen gör ett bra jobb med att visa din dagliga aktivitet och sömnförlopp över tiden. Withings integrerade också en rolig liten chatbot i appen som ger dig fler tips och tricks om du behöver dem och slutar bugga dig om du inte gör det. De hälsoinsikter som det föreslår är också användbara.

Mer: AA Essentials: De bästa löparutrustningen, löpklockor och mer

Den 28 oktober 2020 fick Withings ScanWatch en uppdatering till version 1601. ScanWatch har nu ett andningsläge som låter dig fokusera på din andning i en minut. Du måste aktivera den på skärmen för enhetsinställningar. När det är klart, välj Andningsläge på klockan, välj hur många andetag du vill ta under din minutlånga session, och ScanWatch guidar dig genom processen.

Två andra mindre funktioner lades till med den här uppdateringen. Nu kan du länge trycka på den fysiska knappen för att starta en genväg. För närvarande är det begränsat till tre appar: träning, EKG och syremättnad.

Det finns också en ny Strava-dataskärm på ScanWatch. När du väl har lagt till det från alternativet “Anpassa skärmar” i inställningsmenyn visar dataskärmen ditt veckovisa avstånd som registrerats från Strava.

Smartwatch-funktioner: hålls tillbaka av hårdvara

withings scanwatch granskningsmeddelanden

Varje hybrid smartwatch gör saker lite annorlunda. Withings använder en liten PMOLED-skärm på ScanWatch för att visa meddelanden, programmenyer och hälsostatistik. Den lilla skärmen är bra för de flesta användningsfall. Du behöver egentligen inget stort för att bläddra igenom menyerna.

Problem uppstår när aviseringar börjar rulla in. Det finns bara inget bra sätt att visa meddelandetrådar eller e-postmeddelanden som har längre ämnesrader på en så liten skärm. Meddelanden rullar ganska långsamt från höger till vänster över skärmen. Om meddelandet är längre än ett par dussin tecken kommer du att sitta där med handleden uppe längre än du vill. Många gånger slutade jag lägga ner klockan och kontrollera min telefon eftersom meddelandet jag försökte läsa var för långt. Denna inställning kan vara bra för vissa människor, men det kan bli frustrerande när du hoppas kunna kontrollera dina meddelanden snabbt och bekvämt.

Jag är ett stort fan av Garmins Vivomove hybridklockor . De avancerade modellerna har gömda skärmar som bara visas när det finns något att visa. Jag gillar också Fossils implementering av e-bläckdisplay på Hybrid HR . Kanske är det dags för Withings att röra sig förbi den lilla cirkulära skärmen.

ScanWatch är ganska grundläggande när det gäller andra smartwatch-funktioner. Det finns en smart väckningsfunktion inbyggd i det tysta alarmet som försöker väcka dig vid den optimala tiden i din sömncykel. Mitt alarm är inställt klockan 06:30 och ScanWatch börjar vanligtvis surra för mig kl 06:09 när jag är i det lätta sömnstadiet.

Sammantaget tillhandahåller ScanWatch ungefär lika många smarta funktioner som andra hybrider. Om du behöver något med kontaktlöst betalningssupport, smarta hemkontroller eller ombord musiklagring, bör du leta efter en fullfjädrad smartklocka .

Withings ScanWatch specifikationer

Withings ScanWatch
Visa13,8 mm PMOLED
Fysiska timme- och minutvisare
Daglig aktivitet subdial
MaterialUrtavla: Safirglas
Fodral: Rostfritt stål
Band: Silikon (38mm) eller FKM (42mm)
Mått och vikt38mm:
– 38.4 x 13.2mm
– 18mm klockarmband, passar handleder från 146-211mm
– 58g42mm:
– 42 x 13.7mm
– 20mm klockarmband, passar handleder från 163-239mm
– 83g
IP-klassning5ATM
BatteriUpp till 30 dagar (annonseras)
Laddning: ~ 2 timmar till 100%, ~ 1 timme till 80%
SensorerOptisk puls / SpO2-sensor
Elektrokardiogram (EKG) -sensor
Höjdmätare
ansluten GPS
Lagring och minneGratis, obegränsad datalagring online med ett Withings-konto

5 dagars lokal lagring av data mellan synkroniseringar

AnslutningBluetooth LE
KompatibilitetAndroid 8 eller senare
iOS 12 eller senare

Withings ScanWatch recension: Pris och konkurrens

Trots Withings som tidigare tillkännagav ett lägre pris , är ScanWatch nu tillgänglig över hela Europa för € 279 / £ 249,99 (38 mm) och € 299 / £ 279,99 (42 mm) hos Withings.com, Amazon och andra utvalda återförsäljare. Efter att det fått FDA-godkännande under fjärde kvartalet kommer det att lanseras på Withings.com, Amazon och i Best Buy-butiker från 279 $ i USA.

Withings ScanWatch
Det nya Withings ScanWatch tar hälsospårningen till nästa nivå. Den har inbyggda EKG- och SpO2-sensorer för att upptäcka tidiga tecken på AFib och sömnapné. Dessutom fungerar den som en hybrid smartwatch, vilket ger dig aviseringar, HR-data och mer på din handled.

Få andra bärbara produkter matchar ScanWatchs funktionsuppsättning. I hybridklockvärlden kan du inte slå ScanWatch. Det är den absolut mest medicinskt avancerade hybridklockan du kan köpa. Garmin Vivomove ( $ 200 ) är den näst bästa hybrid. Det är den bättre fitnessklockan och den har en bättre skärm. Det kan verkligen inte hålla ett ljus i ScanWatchs hälsoövervakningsfunktioner.

Apple förbättrar stadigt hälsofunktionerna på sina smartklockor. Den Series 5 ( $ 400 ) kommer med en EKG-monitor, menstruation spårning, falla upptäckt och mer. Återigen är ScanWatch den mer hälsofokuserade enheten, även om Apple Watch är det bättre valet om du letar efter fitness eller smarta funktioner.

Var också på utkik efter Fitbit Sense ( $ 330 ). Sense lanseras snart, och har en EKG-monitor, en hudtemperatursensor för varningssymtom och en EDA-sensor för att spåra stress via elektrodermal aktivitet.

Withings ScanWatch recension: Domen

withings scanwatch recension urtavlan design 3

Withings ScanWatch är en av de mest förnuftiga bärbara produkterna du kan köpa för att hålla koll på din hälsa. Det är det bästa Withings har att erbjuda, och det är en av mina favorit fitnessspårare jag någonsin har använt. För att inte tala om, förmågan att ta EKG på begäran verkar ovärderlig för dem som lider av hjärtsjukdomar.

Withings ScanWatch är en av de mest förnuftiga bärbara produkterna du kan köpa.

Visst, det finns saker jag skulle ändra på det. Jag älskar inte den lilla skärmen och önskar att den erbjuder mer avancerade träningsfunktioner. Men det positiva uppväger mycket negativt här. Om du behöver hålla ett öga på din hjärthälsa eller andas över natten, förstår jag inte varför du inte ska hämta en ScanWatch. Det är så länge du bor i Europa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.